avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terti- succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terti- succesiune

sunt apelant in partaj succesoral si in acelasi timp si creditor al unui copartas din apel ..solicitand atribuirea in natura ..catre mine in interesul platii datoriei intimatului

am intervenit in apelul meu ca si creditor, in temeiul art 785 c.civ, dorind sa pun concuzii si pt intimat... pt a apara interesele debitorului copartas
insa, instanta primind cererea, m-a intrebat temeiul procedural si ( sugestiv temeiul dr substantial) care imi permite acest lucru
si in amele cazuri solicitam atribuirea catre apelant:hm:

interventia sau mai bine zis opozitia are, potrivit art 785 c.civ natura juridica a actiunii subrogatorii pana la un punct..apoi dupa - revocatorii...

am postat-o fiindca m-am amuzat atunci cand adversarul meu av tipa ca nu pot pune concluzii pt intimat, in sensul ca eu apelantul copartas si intimatul copartas debitor au acelasi punct de vedere:D
iar instanta nu m-a cenzurat, ba dimpotriva mustacea:)

am uitat, pe drept procesual/procedural nu avem temei de drept ....pt opozitie conform art 785 c civ
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters138947, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de interventie face acest creditor? ContSters267790 ContSters267790 Art. 785 Creditorii unui din compartitori, ca nu cumva imparteala sa se faca cu viclenie in vatamarea drepturilor lor, pot pretinde sa fie prezenti la ... (vezi toată discuția)
Care este temeiul de drept ? ddianna ddianna Buna ziua, Care este temeiul de drept pe care se bazeaza cererea de chemare in judecata ce are ca obiect obligarea debitoarei la plata unei sume de bani de ... (vezi toată discuția)
Executare sau prejudiciu Maricica Palancianu Maricica Palancianu Stimati colegi, Ma confrunt cu o situatie complicata si va rog sa ma ajutati cu opiniile voastre cu privire la situatia data: Prin sentinta data de JS 1 ... (vezi toată discuția)