avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... campania 2 %
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

campania 2 %

Buna ziua,
as avea o intrebare privind depunerea la Finanate a formularului 230:
- trebuie neaparat sa fie insotit de fisa fiscala a contribualbilului?
- depinde de politica instiutiei?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:44, 17 Aprilie 2010
1. Nu
2. Nu are legatura cu politica institutiei, este o optiune individuala.
La formular se anexeaza si Fişa fiscalã privind impozitul pe veniturile din salarii.
La formular se anexeaza si Fişa fiscalã

Nu va contrazic dar va rog sa ma indrumati unde gasesc aceasta recomandare. Pe ghidul inscris in formular nu am gasit si nici in explicatiile ANAF
Anii trecuti, la depunerea formularului, nu s-a cerut.

Explicatii ANAF:Se completeaza de contribuabilii care realizeaza venituri din salarii si asimilate acestora, in urmatoarele situatii: a) au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, si solicita restituirea acestora; b) doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit. Se poate nominaliza o singura entitate nonprofit sau unitate de cult c) solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.
Uite formularul aici
[ link extern ]

si uita-te la nota de la pg.1 .... eu asa am depus cu copii de pe fisa fiscala.
Multumesc. Am inteles-o ca este nevoie in cazul obtinerii altor venituri pe langa functia de baza. Un lucru este sigur, am depus personal de 2 ani la adm.financiara si nu mi-a cerut copie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Directionarea unei sume reprezentând pânã la 2% din impozitul pe venit ANDA CRETU ANDA CRETU Pot alege destinatia unei sume reprezentand pana la 2 % din impozitul pe venit obtinut in anul anterior. Ce inseamna pana la 2 % , exista o limitare in acest ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de contract de scolarizare Gaby811 Gaby811 Buna seara, Sunt angajat cu CIM la un SRL din data de 3 august 2010, iar anul acesta am fost admis la facultatea de contabilitate si informatica de gestiune ... (vezi toată discuția)