Am citit probleme asemanatoare, dar as avea nevoie de un raspuns mai clar, daca se poate.
In 2007 am facut un credit de nevoi personale, fara garantii sau giranti, doar cu buletin si adeverinta salariu.Pana in 2010 am achitat lunar (uneori mai mult decat rata).Din 2010, ian, am ramas fara loc de munca.Cei de la banca ma suna, am explicat situatia si am cerut sa le pot plati cate 50-70-100 euro o data la doua saptamani.Au spus ca e ok, acum ma suna si imi spun ca trebui sa achit toata restanta odata.Nu am cum.In contract scrie ca in caz de neplata, singurul drept al bancii este de a retine 1/4 din garantiile mobiliare.Nu am nici un bun pe numele meu.Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Banca poate pune in executare contractul urmand a veni la usa dumneavoastra si a retine parte din bunuri. Bunurile mobile nu se confunda cu bani in numerar. Executarea necesita costuri suplimentare si din acest motiv banca va mai da ragaz sa platiti .
Pentru a preintampina executarea puteti varsa catre banca sumele pe care le detineti , facand plati partiale .
Daca platesc sa spunem 50-100 euro din restanta, mai pot incepe demrsul pt executare?
Nu am nici un bun mobil...decat un laptop care ar acoperi toata restanta.
Daca nu am nimic proprietate personala se pot ataca bunuri ale sotului sau parintilor?In mai urmeaza sa imi incep noul serviciu, daca se fac retineri salariale, au voie sa opreasca mai mult de 1/4...cat scrie in contract?
Multumesc frumos
Demersul pentru executare il pot incepe si continua, insa va recomand sa mergeti personal la banca si sa discutati cu ofiterul de credit si sa-i explicati situatia delicata in care va aflati si totodata sa-i spuneti ca daca incep demersul pentru executare nua au ce sa va ia pentru ca nu aveti nici un bun ce poate fi valorificat pentru a recupera restantele sau soldul creditului ramas de rambursat. Situatia o puteti prezenta si in scris directorului bancii.
Cred ca daca le explicati ca veti incerca sa platiti ...atat cat dispuneti si promiteti ca veti achita pe viitor restantele...dupa ce va veti angaja, cred ca vor fi ingaduitori.
Daca nu aveti nimic in proprietate nu are ce sa va faca, nici sotului sau parintilor.
Datorie bnca
symo75
Buna ziua.As dori va rog sa ma ajutati cu o problema.Acum un an am facut un imprumut la banca ,de 9000 euro.La aceasi banaca mai am un card de credit de 3500 ... (vezi toată discuția)