avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pana la 2 ani

Stimate domn sau doamna,

Am nascut pe 29 iulie 2009. In cartea de munca nu mi-a fost inregistrata perioada 15 sept - 26 oct 2008 pentru a beneficia de concediu pt. cresterea copilului. Am dat firma in judecata si s-a tergiversat procesul pana in martie 2010. Am avut concediul post natal pana pe 9 sept. 2009. Am incercat sa depun dosarul la primarie, in cele 60 de zile in care trebuia pt a beneficia de cei 85%, dar nu au vrut sa mi-l primeasca pe motiv ca nu este complet. Aveam si adeverinta de la tribunal ca am proces pe rol. Nu mi-au dat nr. de inregistrare, iar acum cand m-am prezentat, au spus ca nefiind dosarul inregistrat in cele 60 de zile nu mai primesc si banii din urma. Dar eu avusesem dosarul pregatit. Dosarul pt alocatia copilului de 200 lei mi l-au primit atunci. Am avut si martor ca nu vor sa-l inregistreze. La Fortele de munca au spus ca la primarie trebuia sa il inregistreze, iar ei, la fortele de munca il respingeau pt ca nu era complet. Cum voi reusi sa-mi recuperez suma din septembrie pana acum? Pe cina sa dau in judecata: primaria sau fortele de munca?

Astept un raspuns urgent
Multumesc anticipat
Dana Ciulu
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:31, 16 Aprilie 2010
In cartea de munca nu mi-a fost inregistrata perioada 15 sept - 26 oct 2008

Cel care va produs neplacerea este vinovat, respectiv angajatorul care nu v-a inregistrat perioada in carnetul de munca. In cadrul procesului trebuia sa aveti in vedere si despagubirea pentru ca v-a lipsit de acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copil pana la 2 ani valentina narie valentina narie Buna ziua. Sunt noua pe acest forum asa ca imi cer scuze daca s-a mai discutat despre problema asta. Ma aflu in urmatoarea situatie. Am un baietel ce s-a ... (vezi toată discuția)
Se pot recupera banii pt indemnizatia de maternitate? alexandra4 alexandra4 Buna ziua! Am o problema legata de indemnizatia de maternitate. Pe 11 mai 2009 mi s-a incheiat contractul de munca urmand sa intru in concediul de crestere al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)