avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deviz reparatii scule electrice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deviz reparatii scule electrice

In situatia in care am vanzari de marfa dar si reparatii conform unui deviz cum se inregistreaza in contabilitate piesele respective? Este obligatorie infiintarea a doua gestiuni: una de marfa respectiv materiale consumabile?
piesele de pe deviz se scad la valoarea de achizitie sau pot pune adaos?
Iar pentru manopera cum procedez?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 11:53, 16 Aprilie 2010
Cel mai simplu de urmarit este modul cu gestiuni separate, dar atat marfa de vanzare (banuiesc aparate electrice) cat si piesele pentru reparatii pot fi inregistrate in contabilitate in contul marfuri, eventual in analitice si gestiuni separate. Astfel in devizul de reparatii, piesele se pot trece la pretul pe care il considerati, cu adaos, si la descarcarea gestiunii de piese se va tine seama de pretul intrare si inregistrarea venitului, iar manopera se va trece separat si contabiliza ca atare. Devizul catre beneficiar poate fi de tipul : "x valoare piese schimb reparatii, y valoare manopera reparatie"- sume globale dar pe care sa le gestionati separat in gestiunile interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)
Contabilitate service auto adrianacristiana adrianacristiana Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o monografie pentru un service auto? Preciz ca achizitioneaza piese pentru reparatie, pune un adaos si emite factura la ... (vezi toată discuția)
Gestiune globala vidiva vidiva in 2009 s-a tinut gestiunea global. normal trebuiau sa fie 2 gest. prog de conta le-a inreg si desc ca atare. e gresit? daca da , ce se mai poate face ? pt ... (vezi toată discuția)