avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

In noiembrie anul trecut seful meu a venit la mine si mi-a spus sa merg cu el sa declare ca i-a furat masina, si sa spun ca masina a fost furata din fata curtii mele, pt a obtine bani de la asigurator, de frica sa nu-mi pierd serviciu, am facut prostia asta#-o. Asiguratorul nu i-a dat asigurarea deoarece nu a anuntat si la politie si la asigurator in aceeasi zi. Acum eu sunt chemata ca martor la politie sa mai dau o data declaratie, prima oara am dat declaratie in fata unui politist, o declaratie scrisa de mana, mai pot sa-mi retrag declaratia? Ce ar trebui sa fac? mentionez ca am fost chemata la furturi auto printr-o citatie.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
mihaela1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:03, 16 Aprilie 2010
Putei spune ca nu va mai mentineti declaratia data pe motivul ca prima declaratie ati dat-o sub impulsul fricii de a va pierde slujba.
marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoarea conform Codului penal.
dar masina unde e? da, putei sa va retrageti declaratia si marturia si aratati ce anume va determinat sa declarati in fals
habar nu am ce s-a intamplat cu acea masina, deci pot sa-mi retrag marturia fara sa patesc nimic? luni sunt chemata la politie.
da
da, ziceti ca doriti sa va modificati declaratia in sensul ca..

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa jeneta jeneta ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze? (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa mihaela89 mihaela89 Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis \"da\" , ... (vezi toată discuția)