Mi s-a furat un laptop de catre cineva care a fost in vizita la mine. Sunt sigura 100% de acest lucru. Cum procedez astfel incat politia sa mearga sa recupereze bunul si eventual, persoana cu pricina sa primeasca pedeapsa cuvenita (de la 1 la 10 ani inchisoare)?
Multumesc mult pt raspuns. Ce se intampla dupa ce fac plangere penala? Daca persoana va refuza sa recunoasca faptul ca a furat bunul sau chiar va da bunul unei cunostinte pt ca nu putea fi "prins" cu el?
Nu e mai eficient sa ma duc la politie cu actul de proprietate asupra bunului respectiv si sa mearga politia sa-l ridice?
Ba da!Daca stiti sigur ca se mai afla in posesia lui, mergeti urgent la politie, cu actul de provenienta al bunului.Mentionati numele faptuitorului si adresa exacta.
Perfect!
Stiu exact ca se afla in posesia lui acel bun si unde locuieste persoana.
Insa, dupa recuperarea bunului, cu politia, se deschide dosarul penal? Va fi pedepsit? Primeste pedeapsa conforma cu codul penal, de la 1 la 10 ani inchisoare?
Potrivit art.30 CPP competenta de solutionare a plangerii este determinata de:
a) locul unde a fost savarsita infractiunea;
b) locul unde a fost prins faptuitorul;
c) locul unde locuie ste faptuitorul;
d) locul unde locuieste persoana vatamata.
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)