avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care e ste procedura in cazul unui obiect furat, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care e ste procedura in cazul unui obiect furat, atunci cand stiu la cine se afla obiectul?

Mi s-a furat un laptop de catre cineva care a fost in vizita la mine. Sunt sigura 100% de acest lucru. Cum procedez astfel incat politia sa mearga sa recupereze bunul si eventual, persoana cu pricina sa primeasca pedeapsa cuvenita (de la 1 la 10 ani inchisoare)?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:42, 16 Aprilie 2010
Faceti plangere penala.Incadrarea juridica art.208-209 Cp.
Multumesc mult pt raspuns. Ce se intampla dupa ce fac plangere penala? Daca persoana va refuza sa recunoasca faptul ca a furat bunul sau chiar va da bunul unei cunostinte pt ca nu putea fi "prins" cu el?
Nu e mai eficient sa ma duc la politie cu actul de proprietate asupra bunului respectiv si sa mearga politia sa-l ridice?
Ba da!Daca stiti sigur ca se mai afla in posesia lui, mergeti urgent la politie, cu actul de provenienta al bunului.Mentionati numele faptuitorului si adresa exacta.
Perfect!
Stiu exact ca se afla in posesia lui acel bun si unde locuieste persoana.
Insa, dupa recuperarea bunului, cu politia, se deschide dosarul penal? Va fi pedepsit? Primeste pedeapsa conforma cu codul penal, de la 1 la 10 ani inchisoare?
Potrivit art.30 CPP competenta de solutionare a plangerii este determinata de:
a) locul unde a fost savarsita infractiunea;
b) locul unde a fost prins faptuitorul;
c) locul unde locuie ste faptuitorul;
d) locul unde locuieste persoana vatamata.

Oricare din cele patru este competenta.

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate privata si furt teodora stanescu teodora stanescu care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)