avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am pierdut apartamentul si avansul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am pierdut apartamentul si avansul?

Am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui ap+parcare ,platind un avans de 10000 de euro .La momentul respectiv cladirea era 90% finalizata. dupa aproape un an in care nu s-a progresat aproape de loc cu lucrarile constructorul a ipotecat cladirea unei banci.Am primit o instiintare de la banca respectiva prin care mi se cerea ca orice plata catre constructor sa se faca intr-un cont anumit deschis la ei ,iar orice contract sau up-date la antecontract e valabil doar cu avizul banci.
Deasemenea se preciza ca ipoteca se va radia asupra fiecarei unitati locativesi parcari numai dupa achitarea integrala in contul mentionata anterior.
dupa numai o luna firma a dat faliment.

exista riscul sa-mi pierd avansul?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:43, 18 Aprilie 2010
Daca s-a deschis procedura falimentului, va trebui sa va inscrieti creanta in tabelul creditorilor.
Da, am facut asta deja, insa nu-mi garanteaza ca voi primi bani inapoi vreodata.
Eu inca doresc sa cumpar acel apartament.
Intrebarea mea e daca banca , imediat ce va intra in posesia imobilului, va mai tine cont de cei care au achitat avansuri pentru apartamentele din acel bloc si va da posibilitatea acestora sa le cumpere ...sau va scoate la licitatie cladirea ?

va multumesc!
aioluc a scris:
Da, am facut asta deja, insa nu-mi garanteaza ca voi primi bani inapoi vreodata. Eu inca doresc sa cumpar acel apartament. Intrebarea mea e daca banca , imediat ce va intra in posesia imobilului, va mai tine cont de cei care au achitat avansuri pentru apartamentele din acel bloc si va da posibilitatea acestora sa le cumpere ...sau va scoate la licitatie cladirea ?

Buna ziua,
In principiu, daca Banca actioneaza cf. unei logici comercial - bancare corecte, ea are tot interesul sa-si recupereze creditul (banii) pentru care a instituit ipoteca.
Totodata, semnatarii antecontractelor au pre-constituite unele drepturi (si obligatii) legale (care greveaza in continuare imobilul) care nu sunt anulate de instituirea ipotecii.
In concluzie, cred ca Banca va vinde preferential celor cu antecontracte, tinand seama ca la o eventuala licitatie, preturile obtinute vor fi mai mici decat cele din antecontracte (dat fiind trendul pietii imobiliare: minus 20 - 30% fata de 2008-2009).
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)
Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nou aflat sub ipoteca de la dezvoltator dk88 dk88 Buna ziua, Sunt pus in fata unei situatii mai delicate pe care initial am crezut ca am prevenit-o. Am cumparat in toamna un apartament de la un dezvoltator ... (vezi toată discuția)