avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs respins dupa cererea avocatului de amânare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs respins dupa cererea avocatului de amânare a recursului

Intr-un proces de stabilire a liniei de hotar dintre doua vecinatati, s-a emis o sentinta la care s-a putut face recurs in termen de 15 zile. S-a stabilit data la care se va judeca recursul, data la care intre timp avocatul meu (al reclamantului si cel care a cerut recurs) nu s-a putut prezenta, de aceea a cerut amanarea acestui proces. Dupa spusele avocatului aceasta cerere nu a fost luata in considerare si cazul a fost inchis. Necunoscand caile procesuale, adica pasii care trebuiesc/pot fi facute si pe langa aceasta, am avut incredere in avocatul meu, am crezut tot ce mi s-a spus. Astazi insa am avut o discutie cu o cunostinta, care mi-a luminat putin mintile. Curios este ca in dosarul primit inapoi de la avocat, pe langa prima sentinta (de gradul I.) si cererea avocatului meu de amanare a judecarii recursului, nu am primit niciun fel de document, care mi-ar arata ca intr-adevar s-a respins cererea si ca s-ar fi definitivat cazul. Intrebarea mea este daca intradevar se poate face asa ceva, ce mi-a spus avocatul sau este un joc ascuns al avocatilor pentru a favoriza unul dintre partile implicate in proces?
Cel mai recent răspuns: dante2 , utilizator 21:50, 19 Aprilie 2010
In cazul in care a fost respins recursul, inseamna ca sentinta de la instanta de fond nu a fost modifcata. Dureaza pana cand se intoarce dosarul la instanta de fond . Trebuie sa intrebati la arhiva din cand in cand daca s/a iontors dosarul si veti afla motivele respingerii.
Se poate presupune ca avocatul si-a batut joc de client, care a platit un onorariu pentru a-l reprezenta in instantele de judecata. Pe cale de consecinta, suportati pierderile!
Am rescris/editat un raspuns de-al meu anterior, fiindca din cauza neatentiei si a grabei nu am observat stampila si inscrisul pe sentinta pronuntata de catre instanta de fond. Dar acum situatia este si mai confuza, fiindca pe inscris apare ca sentinta a ramas definitiva si irevocabila in septembrie 2009, pe cand in octombrie 2009 am primit citatie de chemare in instanta pentru decembrie 2009 in calitate de recurent. Din pacate in afara de o copie dupa recursul formulat de avocatul meu si cererea acestuia de amanare a cauzei, nu am niciun document la dosar, prin care sa fiu informat despre situatia cauzei de dupa recurs si daca s-a luat act de acesta. Probabil nici nu s-a luat act, daca pe sentinta este inscris ca a ramas definitiva si irevocabila prin nerecurare. Oare ce s-a intamplat? Unde s-a facut o eroare? Cum se poate ca sentinta sa ramana definitiva si irevocabila la o data anterioara datei procesului de recurs la care am fost chemat prin citatie? Si in fond de ce se scrie ca fiind nerecurat, daca totusi s-a facut recurs?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
dante2, utilizator
Voi fi nevoit sa studiez un pic dreptul, fiindca mereu se intampla ceva si cu un vecin ca al meu, niciodata nu stii la ce sa te astepti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocavila ? sandry sandry buna ziua -in cazul unei sentinte care ramine definitiva prin nerecurare ,cind sau daca ea devine irevocabila ? tinind cont ca partile din cauza nu cer acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Sentinta vb hotarare definitiva stulara stulara care este distinctia intre sentinta si hotarare definitiva?cand si cine va da o hotarare definitiva,care se va pune in executare intr-un proces? ms (vezi toată discuția)