avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu

Problema este urmatoarea: avem doi salariati carora directorii vor sa le micsoreze salariile pe termen lung. Cum ar trebui sa procedez? Stiu de retrogradare, dar in momentul de fata aceasta metoda nu este binevenita deoarece nu cred ca cei doi vor fi de acord. Alta modalitate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:18, 16 Aprilie 2010
modificarea cuantumului salariului nu se poate face unilateral de angajator. orice modalitate prin care angajatorul face acest lucru este sortita esecului in cazul unui litigiu.
:"> Am inteles. Singura solutie este sa ii convingem sa semneze ca sunt de acord cu retrogradarea?
-alta modalitate este reorganizarea firmei, reampartirea sarcinilor intre angajati, astfel ca cei doi avand in fisa postului mai putine sarcini, vor avea si salar mai mic si daca ei sunt de acord semnand actele, este ok...va trebui sa scrieti in actul aditional motivul micsorarii salariului.

Totul depinde de acordul lor.
La motivul micsorarii salariului se poate pune "criza", dar altfel formulata? De ex situatia economica dificila prin care societatea trece?#-o. Multumesc mult de tot!
-daca aveti dovada ca firma este afectata de criza, da puteti scrie ca motiv si atunci nu este nevoie sa modificati fisele de post
-daca nu aveti aceasta dovada -criza- atunci modificati fisele de post si scrieti ca motiv restructurarea/reorganizarea firmei in urma careia sarcinile angajatilor respectivi s-au diminuat avand ca si consecinta modificarea salariului

Alte discuții în legătură

Scaderea salariului corleonex corleonex Pot angajatorii sa-mi micsoreze salariul daca nu vreau sa indeplinesc o sarcina ce nu este trecuta in fisa postului, odata ce mi-a fost marit , pe motiv ca alt ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie alyna1985 alyna1985 Buna seara, Ma confrunt cu o situatie deosebita la munca si nu stiu cum sa procedez. Lucrez la o banca pe o pozitie de ofiter bancar. Am fost anuntata de ... (vezi toată discuția)