avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare din functie

Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie deosebita la munca si nu stiu cum sa procedez. Lucrez la o banca pe o pozitie de ofiter bancar. Am fost anuntata de directorul sucursalei ca va trebui sa ma mute in casierie, pe motiv ca nu sunt suficienti oameni. se poate face acest lucru, practic o retrogradare, cu toate ca nu am nicio sanctionare, ba chiar la evaluari am luat un calificativ bun. Va rog sa ma ajutati. Eu nu am semnat nimic in legatura cu retrogradarea.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 21:33, 1 Noiembrie 2009
Sunteti angajata ca ofiter bancar . Ce presupune acest lucru? Aveti o fisa a postului anexa la contractul individual de munca? Daca da , care sunt atributiile?
Din punctul meu de vedere puteti refuza mutarea la caserie!
Dat fiind situatia de fata a economiei sa refuzati direct e putin cam dur si este posibil ca directorul sa interpreteze "altfel" adica sa devina ostil . Nu spun sa faceti cum spun ei dar incercati sa lamuriti ca v-ati descurca mai bine in actualul post si ca , din cand in cand sa AJUTATI, dar nu semnati nimic pentru ca atunci chiar nu prea aveti ce face (parere personala). Decat sa va pierdeti postul (sunt destule tertipuri folosite de sefi carora nu le este frica de lege, din pacate) mai bine explicati-le frumos ca nu puteti. Apelati la sentimentele lor...pana la urma ati muncit ca sa ajungeti acolo iar salariul dvs este cel meritat.
Din nefericire, este foarte probabil ca d-soara Alina sa nu aiba acele atributii in fisa postului dar la noi in tara se cam practica , mai ales in aceasta perioada...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ella_v, utilizator
1. S-ar putea sa fie o mutare temporara datorata, asa cum spunea directorul, unei nevoi de casieri.
2. Cu criza asta se poate ca dvs. sa nu aveti prea mult de lucru si atunci se face o reorganizare a posturilor.
3. Nu cred ca este neaparat o retrogradare ci o modalitate de a nu va concedia.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu nu as numi-o retrogradare ci o schimbare temporara a felului muncii legiferata prin ART. 41, Codul muncii

(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Doar ca orice modificare se face prin act aditional semnat de angajator si angajat, in care isi da acordul pentru schimbare.
Cum spunea cineva........responsabilitatea la casierie este mai mare si aveti nevoie de specializare in acest sens.
Aveti grija!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala fisa post balugiga balugiga Buna seara, Ma confrunt cu o problema majora: sunt mutat de la un departament la altul (de la contabilitate la personal) modificandu-se in totalitate fisa ... (vezi toată discuția)
Conflict cu angajatorul - retrogradarea in functie+diminuare salariu cristi@n_cristi@n cristi@n_cristi@n lucrez la una din cele 10 banci din topul romanesc, toate bune si frumoase pana in momentul de fata cand un director mai mare in functie s-a hotarat sa ma ... (vezi toată discuția)