avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict cu angajatorul - retrogradarea in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict cu angajatorul - retrogradarea in functie+diminuare salariu

lucrez la una din cele 10 banci din topul romanesc, toate bune si frumoase pana in momentul de fata cand un director mai mare in functie s-a hotarat sa ma retrogradeze pe motivul ca nu-mi "bag mintile in cap" (in traducere libera de ce nu-mi fac planul /targetul desi acest lucru nu tine de mine in proportie de 100%), drept urmare se doreste mutarea mea de pe functia de ofiter credite (ce o am in prezent) pe functia ofiter cont, totodata cu diminuarea salariului,(acest lucru se va face cu acordul partilor conf legii 53/2003 cu art 17 alin 4 coroborat cu art 41 alin 1) iar colegul ce are functia de ofiter cont in prezent sa-mi ia locul, desigur cu o marire de salariu, adica ce taie din salariul meu pune colegului care vine.Schimbul in sine nu ma deranjeaza ci ideea ca aceste modificari au acte care se vor consemna in CM si desigur diminuarea salariului caci ma duc sa lucrez pe niste banii care oricum nu mai au valoare din momentul angajarii.
in afara faptului ca toate actele trebuiau semnate cu data de 2 dec si azi deja e 3 dec si instiintarea trebuia sa se faca cu 15 zile inainte de data de 2 dec, in seara aceasta directorul suc ma cheama sa semnez ca si cum totul ar fi ceva normal, desigur am refuzat , intrebarea care o am este ce se poate intampla cu mine in acest caz? (mentionez ca fff mult timp la aceasta institutie nu mai vreau sa stau dar acum pe sfarsit de an si pana in primavara anului 2010 totul va ramane blocat!)
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 09:37, 4 Decembrie 2009
Fara acordul dvs. nu poate face nimic.
Codul Muncii Art 17alin (4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de munca impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data incunostintarii în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
ART. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul părţilor

prin urmare , daca nu sunteti de acord, nu semnati...Retrogradare nu poate face pe articolelinvocate care , dupa cate se vede nu se refera la asa ceva.Ca sa va sanctioneze trebuie sa declanseze o procedura disciplinara ce dureaza ceva de se face legal, iar de nu , aveti castig de cauza in instanta.

Prin urmare, parerea mea este sa nu semnati nimic, iar daca nu-i convine sa va concedieze..oricum spuneti ca nu mai vreti sa stai mult...in orice caz trebuie sa va dea cel putin 20 de zile lucratoare preaviz si , apoi, puteti sa-i si dat in judecata contestand decizia .e mult mai avantajos , zic eu decat sa fiti de acord cu retrogradarea...
Din punct de vedere legal,daca sinteti de acord cu trecerea pe un alt post, nimic nu se poate face fara acordul dumneavoastra.
Relatiile ierahice in banca in care lucrati le cunoateti mai bine decit noi cei din afara sistemului( care fie vorba intre noi e cam inchistat si caduc, chit ca sint banci straine sau nu), asa ca aprecierea dumneavoastra e singura care conteeaza!
Ce nu pricep eu din ce spuneti este:
-a) nu aveti sindicat in banca top ten care sa va consilieze si sprijine in acest sens?
-b)seful acesta se ocupa si de partea de personal si resurse umane, caci pare foarte,, capabil,,? sau resursele umane sint doar cu patronatul?
-c)in banci se pare ca angajarile vizeaza doar ,, cream de la cream,,oameni cu spirit analitic, rational,capabil de lucru in echipa....bla-bla! si totusi dinspre banci se aud cele mai grozavii: delapidari,oameni dati afara aiurea etc...cum este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare functie dijmarescu dijmarescu Buna ziua, In cazul sanctionarii disciplinare cu retrogradarea din functie si acordarea salariului cf dispozitiilor CM a unui salariat ce ocupa functia de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie alyna1985 alyna1985 Buna seara, Ma confrunt cu o situatie deosebita la munca si nu stiu cum sa procedez. Lucrez la o banca pe o pozitie de ofiter bancar. Am fost anuntata de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)