avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

am o intrebare. care este varianta cea mai ieftina de a face un contract de donatie intre tata si fiu. inteleg ca se achita 2 taxe: onorariul notarial si taxa de intabulare in Cartea Funciara. e vorba de un teren pe care este construita o casa si acum se afla in constructie alta casa (600 mp). sunt costuri mai mici sa se faca donatia acum decat cand casa va fi gata? si despre costuri vorbim ? ma poate lamuri cineva? e vorba de o locatie in constanta
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 19:04, 16 Aprilie 2010
Duceti-va si intrebati mai multi notari. Veti avea surpriza sa gasiti tarife/taxe/onorarii diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer teren fara plata pretului denied denied Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai ... (vezi toată discuția)
Cedare cota parte apartament ContSters122786 ContSters122786 Buna seara, Detin impreuna cu mama un apartament, tata s-a dus in '90, succesiune facuta. Mama 3/4, eu 1/4. Dorim sa trecem tot apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)