avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea mostenirii

eu si fratele meu suntem mostenitori ai unui teren si a unei case. casa este tip vagon si pe mijlocul terenului, longitudinal, este canalizarea casei din 1973. el a construit pe teren o casa fara autorizatii. vrea neaparat sa imparta terenul si casa. eu am 2 camere, baie si bucatarie. el are trei camere baie si bucatarie. vrea sa se intinda si in una din camerele mele. doresc sa intreb. exista posibilititatea de a cere sa fie adusa proprietatea asa cum este in succesiune, chiar daca se poate sa fie demolata aceasta constructie? el nu plateste impozit, este legat la canalizare apa si gaz.
nu stiu ce sa fac. am nevoie de sfaturi competente. multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:29, 16 Aprilie 2010
constructiile edificate fara respectarea legii pot fi demolate. succesiunea are in vedere numai bunurile construite cu respectarea legii... luati legatura cu un avocat...
trebuie sa-l actionati in judecata, nu aveti ce face. daca ati mostenit in cote egale, asa ramane. altfel, va tot impinge pana dincolo de gard

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren cu constructii anca83 anca83 buna, astept sfaturi in urmatorea probleme, bunica detine o casa construita in anul 1964,fara autorizatie, casa care acum ocupa 130 mp.Casa are acelasi nr CF ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act autentic de vanzare-cumparare dinca_marian_eugen dinca_marian_eugen Buna ziua,anul trecut parintii mei mi-au vandut prin judecatorie un teren de 2600mp pe care erau construite o casa cu 2 camere si sala si un grajd,act in care ... (vezi toată discuția)