avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare activitate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare activitate PFA

Buna seara,

Am acte ca PFA, dar din februarie 2008 nu am mao avut nici o activitate ca PFA.Intrebare mea este daca trebuie sa platesc pensia si sanatatea, chair daca nu am nici un venit sau activitate ca PFA si cum pot sa suspend activitatea, ce a cte am nevoie si unde sa ma duc.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:05, 20 Iunie 2010
daca e vb de dvs nici pana acum nu erati obligati sa platiti la pensie si sanatate ,puteti plati in continuare la pensie pt vechime ca orice pers care nu realiz venituri in baza unui contract de asig ,si la sanatate;suspend la finante-cerere ,declaratie ca nu real venituri,la regcom ;mai multe detalii aflati de la reg com
Multumesc pentru raspuns.Cand am depus actele la primarie ca sa ma inscriu ca PFA mi s-a spus ca sunt obligata sa contribui la pensie si la sanatate, asa ca m-am inscris la casa de pensii cu venitul minim si casa de pensie mi-a calculat contributia si-mi calculeaza in fiecare luna cu tot cu penalizari, chiar daca nu mai am de un an si jumatate nici un venit pe PFA, dar la ei contributia merge inainte.Trebuie sa platesc acesti bani in conditiile in care nu am avut venituri pe PFA si nu am de unde sa contribui la pensie? Pe ce perioada se poate face suspendarea PFA si ma mai intereseaza daca o sa am un control financiar in caz de suspendare de activitate?

Va multumesc
Va duceti la ONRC si suspendati activitatea temporar,pe 1,2,3 ani.Cu actele pe care le luati (de suspendare activitatii)mergeti la casa de pensii,o sa completati niste cereri,apoi o sa va restituie cartea de munca. Va duceti si la Administratia financiara cu actele de la ONRC si incetati si acolo activitatea(altfel o sa platiti impozit).Control financiar nu vad de ce sa aveti!:-/
DAca suspend activitatea si am de plata 300 mil TVA ce se intampla? Nu mi vine somatie de plata . S a emis deja titlu executoriu.Multumesc
De la finante nu se suspenda daca aveti datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Evidente contabile si declaratii fiscale liber profesionist ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare disperata: pfa - consultanta; pana azi trebuia sa depun declaratii? AndreeaFP AndreeaFP Buna seara, Vin si eu cu o intrebare destul de disperata avand in vedere situatiile in care suntem pusi in aceasta tara condusa de niste oameni ffff ... (vezi toată discuția)