avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Evidente contabile si declaratii fiscale liber ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Evidente contabile si declaratii fiscale liber profesionist

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa plateasca si cu ce periodicitate.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 20:19, 15 Decembrie 2011
Poate mai trebuie sa precizati daca lucrati pe baza de contract de prestari civile sau sa spuneti ce faceti. Asa, in mare, inregistrati contractul la administratia financiara si apoi anul urmator, pana pe 15 mai depuneti declaratia 200 cu venitul obtinut in anul precedent din acea activitate. Apoi veti primi o declaratie de impunere de la ei cu ce aveti de plata.
Este vorba de contracte de prestari servicii de consultanta in baza carora se taie factura.
Mai bine va inregistrati ca pfa ca sa puteti deconta ceva cheltuieli.
Pai ca liber profesionist nu pot deduce cheltuieli? De ce? Care ar fi baza legala?
ClaudiaN a scris:

Este vorba de contracte de prestari servicii de consultanta in baza carora se taie factura.

Din moment ce emiteti facturi, inseamna ca aveti si CUI (cod de identificare fiscala), deci trebuie sa fiti inregistrata la ONRC sau la Administratia Financiara...
Ce forma de organizare aveti?PFA,II?
L.C.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratie 392b mihaela_iva mihaela_iva Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: lucrez de 10 ani ca traducator autorizat si pana in acest moment codul meu de identificare fiscala a fost CNP. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pfa maria85 maria85 Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)