Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa plateasca si cu ce periodicitate.
Se depun urmatoarele declaratii:
- depuneti declaratia 220 privind veniturile estimate in termen de 15 zile de la data inceperii activitatii.
- depuneti declaratia 200 privind veniturile realizate pt 2010 care are termen de depunere pana la 15.05.2011.
- declaratii de asigurarea pt plata contributiei pt sanatate si pt pensie.
Se conduce contabilitatea in partida simpla. Pt aceasta se procura registrele prevazute de Ord MFP nr 1040/2004: Registrul-jurnal de incasari si plati (14-1-1/b ) si Registrul-inventar (14-1-2/a) necesare pentru conducerea contabilitatii in partida simpla care se inregistreaza la fisc dupa numerotare si snuruirea acestora.
Se mai procura de la DGFP Registrul unic de control in care se consemneaza de organele de control toate verificarile efectuate.
Declaratie 392b
mihaela_iva
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: lucrez de 10 ani ca traducator autorizat si pana in acest moment codul meu de identificare fiscala a fost CNP. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pfa
maria85
Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)