avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Declaratie 392B
Discuție deschisă în Traduceri

Declaratie 392B

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: lucrez de 10 ani ca traducator autorizat si pana in acest moment codul meu de identificare fiscala a fost CNP. Astazi am vrut sa depun declaratia infromaiva 392B si nu am putut deoarece nu am CUI.Imi poate spune cineva, va rog, ce acte normative reglementeaza activitatea traducatorilor autorizati si care sunt sanctiunile?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:38, 17 Februarie 2015
Si cum procedati? facturi emiteti?...fara CUI? ...Imi amintesc, ca, o lunga perioada de timp s-a functionat pe CNP insa....de multa vreme s-a dispus ca si traducatorii autorizati, ca profesie liberala, sa fie inregistrati la administratia financiara..
Declaratia 392 A/B se depune obligatoriu de vreo 3 ani, cea de venituri se depune din urmatorul an in care ati inceput activitatea, estimativa dupa caz....
Traducatorii autorizati functioneaza din punct de vedere profesional in baza legii 178/1997 - care spune si ca trebuie sa ne inregistram la administratia financiara tocmai pentru a primi CUI si a ne declara veniturile, plati impozitele si contributiile.... Din punct de vedere fiscal, suntem considerati PFA si respectam legislatia fiscala si procedurile de contabilitate pentru PFA respectiv OUG 44/2008.
[ link extern ]
Vedeti si completarile legii tot pe internet.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Care este denumirea oficiala a persoanelor cu profesii liberale? Antuzag Antuzag Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie. Daca am o profesie liberala (sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei), ma numesc sau nu PFA? ... (vezi toată discuția)
Evidente contabile si declaratii fiscale liber profesionist ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa ... (vezi toată discuția)