avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

avocat din oficiu

Buna seara
In cazul in care venitul unuia dintre persoanele implicate intr-un partaj este mai mic de 600 ron, acesta poate beneficia de avocat din oficiu
In baza caror legi poate beneficia de astfel de suport - in cazul in care exista

multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 08:28, 18 Aprilie 2010
OUG 51/2008
Faptul in sine, anume ca venitul lunar este sub 600 ron, nu va dreptul la ceea ce dvs numiti avocat din oficiu.
In schimb puteti formula o cerere de acordare a ajutorului public judiciar in care sa specificati ca doriti sa va angajati un avocat iar dvs sa suportati numai o parte a onorariului aparatorului, precum si numai o fractiune din taxele judiciare de timbru.
Cererea insotita de acte doveditoare o depuneti la instanta unde se judeca fondul, urmand ca judecatorul sa aprecieze asupra lor si sa dispuna in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj - expertiza auto, mobiliara si imobiliara Cristian M Cristian M Buna ziua, va dog sa ma lamuriti daca am inteles bine...Intr-un proces de partaj reclamantul acerut 75 % din ,,masa partajabila'' platind o taxa de timbru la ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - divort Mihaela Alexandra Mihaela Alexandra Buna ziua! Mama mea doreste sa divorteze de tatal alcoolic, dar nu are posibilitatea financiara pentru a-si lua un avocat. In acest caz, in care tatal nu aduce ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)