Mama mea doreste sa divorteze de tatal alcoolic, dar nu are posibilitatea financiara pentru a-si lua un avocat. In acest caz, in care tatal nu aduce venit in casa, este dependent de alcool si violent (ca martori in acest sens avem toate rudele si vecinii), iar venitul mamei este foarte mic, putem beneficia de un avocat din oficiu?
In asemenea cauze , prezenta avocatului nu e una obligatorie . Insa , facand dovada unor venituri mici , instanta de judecata poate incuviinta asistenta juridica gratuita.
Din cele mentionate , existand o dependenta de alcool care poate conduce si catre acte de violenta , iar in cazul dumneavoastra acestea au fost savarsite , ma gandesc ca puteti invoca acea
culpa exclusiva a sotului , care a avut un comportament defectuos ,degradand raporturile de familie .
Odata invocata aceasta culpa
, el va fi cel care va cadea in pretentii , va pierde procesul, iar dumneavoastra , in insasi cererea de chemare in judecata ati putea mentiona ca
aceste cheltuieli de judecata sa ramana in sarcina sotului parat .Sunt suficiente depozitiile a doi martori , care sa ateste actele de violenta , sau , eventual , un certificat medico-legal.
Imi pare o varianta mai avantajoasa ,intrucat va puteti alege dumneavoastra avocatul care sa va reprezinte , dupa propriile criterii ....iar...finalmente , cheltuielile sa fie suportate de cel ...care a si gresit ...(bineinteles facand dovada acestora.)
Sa aveti si aceasta posibilitate in vedere.
De asemenea as dori sa stiu cum s-ar imparti bunurile si apartamentul in cazul divortului, daca eu si sora mea (majore, dar urmand inca facultatea) ramanem cu mama. Va multumesc!
In acest caz ,
partajul judiciar imi pare mult mai sigur pentru dumneavoastra, intrucat , incredere , in cazul de fata , pare ca nu exista...
Succes.