avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia convocari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia convocari

In urma cu 2saptamani v-am povestit povestea cu chitantele Pos nesemnate,pentru care am fost convocata in cele din urma in fata unei comisi disciplinare...rezultatul :2luni de retrogradare.In urma cestei decizi mai poate aparea ceva,exista posibilitatea de anu mai fi repus in functie?Va multumesc pentru sfaturile date,mi-au fost de mare ajutor...:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 18 Aprilie 2010
Normal nu, trebuie sa reprimiti functia dupa cele doua luni. Nu asa scrie in dispozitie? Va trebui sa fiti foarte atenta la modul cum va desfasurati activitatea. Se pare ca este vorba mai mult de altceva decat de exigenta.
La expirarea celor 2 luni , trebuie facut un act aditional de modificare a functiei in sensul revenirii la functia detinuta anterior retrogradarii.
freeelis a scris:

La expirarea celor 2 luni , trebuie facut un act aditional de modificare a functiei in sensul revenirii la functia detinuta anterior retrogradarii.

:hm:
Nu inteleg logica unui act aditional in aceasta situatie...
Chiar mi se pare un abuz... adica da dreptul angajatorului sa se razgandeasac dupa 2luni!
Din moment ce schimbarea functie a avut loc prin decizia de retrogradare care e pe perioada limitata, implicit in baza aceleleiasi decizii , dupa 2 luni se reia functia initiala.
Exista o logica ...si nu este un abuz , dupa expirarea perioadei de retrogradare , angajatul are dreptul sa revina la functia initiala ... revenirea se poate face prin act aditional sau prin decizia angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie komocsipal komocsipal Buna seara, Am o intrebare cu privire la legalitatea retrogradarii din functie daca nu am savarsit nici o abatere disciplinara. Lucrez intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)