In 2005 a decedat unchiul meu, care m-a infiat in anul 1966, iar dupa patru zile de la deces, matusa mea a chemat-o pe fiica mea si familia ei sa se mute la ea si ii va da casa ei, dar nu s-a facut nici un act. In 2007, luna august, matusa a vrut sa vanda certificatul de actionar al unchiului meu. Am fost la notar sa semnez un certificat de mostenitor, iar in masa succesorala era specificat:
- bunuri mobile: 1 certificat de actionar in valoare de 102,50 Lei.
- bunuri imobile: nu s-au declarat.
Apoi specifica mostenitori: - matusa mea
Renuntatori la actiune: - numele meu
S-a mai facut o declaratie cum ca eu declar ca nu am facut nici un act de acceptare expresa, fortata sau tacita a succesiunii, succesiunea fata de care declar ca inteleg sa raman straina. Intre timp eu am primit de la ea bunuri din casa.
Am semnat aceste acte insa atunci nu am cunoscut aceasta expresie de succesiune pentru ca nu am mai intalnit-o si chiar daca o cunosteam semnam pentru ca stiam ca ramane copilul meu in casa si eram in relatii foarte bune cu ea. Insa dupa doua luni, dupa ce am semnat aceste acte, matusa mea a dat-o afara pe fiica mea si familia ei, cu toate ca au ingrijit-o ca pe bunica lor, iar ea a facut un contract de intretinere intre ea si vecinul ei. Eu am dat-o in judecata, iar ei au aparut cu aceste acte pe care le-am semnat.
Notara la care am semnat aceste acte mi-a spus ca in termen de trei ani pot sa anulez acest certificat de mostenitor si aceasta declaratie si nu stiu daca e posibil sau nu, nu stiu daca are rost sa deschid un nou dosar si daca da, nu stiu daca voi avea castig de cauza si ce trebuie sa fac.
Eu cred ca nu veti putea anula acea renuntare expresa la mostenire...cu atat mai mult cu cat a fost facuta in fata notarului, care avea obligatia de a va explica ce semnati... Desigur ca puteti invoca nulitatea relativa a acului pe motivul de dol, insa va fi greu de dovedit...
"furt" mostenire
life
Tatal a renuntat la partea lui(in urma decesului bunicii-bunicul fiind mort pe cand el era copil) in favoarea surorii mai mari(sunt 3 frati), deci imobilul a ... (vezi toată discuția)