avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deduceri personale din venit pt. PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deduceri personale din venit pt. PFA

In cursul anului 2009 am avut venituri peste 3000 lei numai in primele patru luni si in restul anului nu am mai avut niciun venit.
Pentru calcularea deducerilor personale se calculeaza un salariu mediu lunar?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:38, 17 Aprilie 2010
e o confuzie de termeni : pfa - persoana fizica autorizata , care obtine venituri din act independente
Deducerea personala - "facilitate " acordata exclusiv salariatilor, la locul unde detin functia de baza

Nu exista nicio legatura intre pfa si deducerea personala
Reveniti , va rog, cu detalii
:)

Va multumesc!
Incerc sa gasesc ce sume se pot deduce din veniturile unui PFA in vederea reducerii impozitului.
Servere a scris:

Pentru calcularea deducerilor personale se calculeaza un salariu mediu lunar?

PFA ul nu are salariati, nu ai ce deduce de aici.
Vezi la alte cheltuieli, transport, curent, utilitati...
Servere a scris:

... in vederea reducerii impozitului.

Am inteles din prima interventie ca este vorba de anul 2009 .
Pentru a putea fi inregistrate ca si cheltuieli trebuie sa apartina exercitiului , cu alte cuvinte documentele justificative sa aiba date din anul 2009 si , desigur, sa fie achitate tot in cursul anului 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare fisa fiscala adita74 adita74 Va rog daca puteti sa imi dati un sfat. Daca s-a omis introducerea unei deduceri pentru copil pentru calculul salariului unui angajat, cum se poate rezolva ... (vezi toată discuția)
Evidentiere in contabilitate plata restante cass jack electro jack electro Buna ziua. dau un exemplu simplificat: am pe 2011 un venit brut de 12000 ron. cheltuieli deductibile diverse: 2000ron. rezulta un venit impozabil de 10000 ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit familie monoparentala Virusu9 Virusu9 Buna ziua,sunt o mămica cu un copil in întretinerea.unic intretinator. Salariul meu brut depăseste putin peste 3000,avand in vedere ca suntem o familie ... (vezi toată discuția)