Buna ziua,
Ma numesc Teodora, am 53 de ani, am cca 26 ani vechime in munca (lucrez din aug. 1982, dar am intrerupt cca 3 ani ptr. cresterea copiilor, (18 ani de scoala - din care 5 de facultate), am numai 2 copii si as dori sa ies la pensie partial anticipat cat mai repede.......este posibil? de cand?
Multumesc.
Din datele furnizate de catre dvs ar reiesi un stagiu de cotizare de 34 de ani (26 ani lucrati in campul muncii, 3 ani CCC si 5 ani facultatea), fapt din care rezulta ca nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, intrucat nu ati indeplinit stagiul de cotizare (CCC si facultatea in acest caz nu se iau in considerare).
1. Fiind nascuta in 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
2. Nu puteti solicita iesirea la pensie anticipata partiala deoarece nu aveti stagiul complet de cotizare de 30 de ani (nu aveti si perioade lucrate in gr.a II-a de munca?).
3. Perioadele asimilate stagiului de cotizare (ex: anii de facultate) se iau in calcul numai la iesirea la pensie pentru limita de varsta.
4. Sa asteptam sa iasa noua lege a pensiilor sa vedem ce noutati mai aduce.
Pensie anticipata
grin
BUNA ZIUA,
Sunt nascuta la 05.11.1957.
-angajata: 26.04.1976 pana la 22.04.1992
-somer : 23-04-1992 pana la 17-01-1993
- angajat : 17-01-1993 pana la ... (vezi toată discuția)