avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Buna ziua ,daca o persoana beneficiaza de indemnizatie de somaj din aprilie 2009 (15 luni ) se angajeaza incepand cu luna mai 2010 pentru o perioada de 1 luna , poate beneficia de indemnizatie de somaj pentru inca un an sau continua cu diferenta pana la 15 luni ( a lucrat pana la data intrarii in somaj )?
Cel mai recent răspuns: lila2006hd , utilizator 17:26, 17 Aprilie 2010
Daca se angajeaza cu CIM pe perioada determinata se suspenda somajul, iar la incetarea CIM se reia perioada de somaj de acolo de unde a ramas, pana la expirarea celor 15 luni initiale.
Multumesc , inteleg ca CIM pe durata determinata doar intrerupe somajul dar daca este pe durata nedeterminta si postul se desfiinteaza ?!
1. Daca este CIM pe perioada nedeterminata atunci inceteaza perioada de somaj si plata indemnizatiei aferente.
2. Daca acest CIM va inceta din motive care nu tin de salariat (ex:desfiintarea postului) atunci va beneficia de o perioada noua de somaj daca in ultimele 24 de luni de la concediere are 12 luni lucrate (cotizate).
3. Perioada anterioara de somaj nu este perioada de cotizare, deci din cele 24 de luni se scad lunile de somaj si trebuie sa-i ramana 12 luni lucrate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc inca o data .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? MANUELA SERBU MANUELA SERBU Salariatul este angajat cu contract individual de munca pe durata determinata de 6 luni. I se prelungeste pe inca 6 luni, la data expirarii. In timpul ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)
Angajare in perioada somajului natasa_222@yahoo.com natasa_222@yahoo.com Buna ziua Va rog daca se poate o lamurire Am intocmit dosarul pentru somaj pe care o sa il depun in luna mai. Intre timp am gasit un loc de munca dar ... (vezi toată discuția)