avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Salariatul este angajat cu contract individual de munca pe durata determinata de 6 luni. I se prelungeste pe inca 6 luni, la data expirarii. In timpul perioadei a 2-a , inainte de expirare i se modifica perioada din determinata in nedeterminata. Dupa 3 luni i se desfiinteaza postul. Are perioada de cotizare in ultimele 24 luni de 12 luni.
Intrebare:
In aceste conditii salariatul beneficiaza de ajutor de somaj?
1. Daca ii inceteaza CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si daca in ultimele 24 de luni are 12 luni cotizate la somaj va putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Din datele prezentate de dvs. reiese ca indeplineste aceste conditii.
ADEVARAT A-NVIAT!

VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pt.salariat angajat cu cim perioada determinata luiza moldovan luiza moldovan buna ziua, in cazul unui salariat angajat cu CIM pe perioada determinata,am urmatoare a intrebare: in cazul in care se desfiinteaza postul inainte de ... (vezi toată discuția)
Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Cele 12 luni de cotizatie somaj in interiorul celor 24 Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei situatii: unui salariat i s-a desfiintat postul urmand a fi concediat pt desfiintare post cf. ... (vezi toată discuția)