avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj pt.salariat angajat cu CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj pt.salariat angajat cu CIM perioada determinata

buna ziua,
in cazul unui salariat angajat cu CIM pe perioada determinata,am urmatoare a intrebare:
in cazul in care se desfiinteaza postul inainte de terminarea perioadei determinate,salariatul poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: luiza moldovan , utilizator 11:31, 6 Decembrie 2009
Va beneficia de somaj , numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
In cazul prezentat de dumneavoastra, incetarea cim va avea loc cu 65 alin 1 din Codul Muncii si pe cale de consecinta acel salariat are dreptul sa solicite indemnizatie de somaj.

Daca in ultimele 24 de luni acest salariat are o perioada de stagiu de cotizare la fondul de somaj de 12 luni, el va beneficia de indemnizatia de somaj. Mentionez ca cele 12 luni de stagiu cotizare pot fi obtinute din perioadele contributive avute la toti angajatorii unde a lucrat in ultimele 24 de luni indiferent de modalitatea in care a incetat CIM-ul la acesti angajatori.
1. Beneficia oricum de indemnizatie de somaj la expirarea CIM, acesta fiind pe perioada determinata (v.art. 56j din Codul muncii).
2. Procedati la concediere individuala (art.65 din Codul muncii), prin desfiintarea postului, preaviz, salariu compensator, asa cum se procedeaza in asemenea situatie.
3. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa aiba lucrate 12 luni (a 8 ore pe zi) in ultimele 24 de luni.
multumesc pentru raspunsul promt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj dana-100 dana-100 am lucrat 25 ani in Romtelecom,de unde am inchis CIM la 1 martie 2010 cu acordul ambelor parti (55).M-am angajat la o firma particulara ptr.o perioada ... (vezi toată discuția)
Reluarea somajului la desfacerea contractului de munca pe perioada determinata inainte de termen xella xella Buna ziua! Am angajat un somer cu contract pe perioada determinata de 2 luni pe postul de instalator, incepand cu data de 9 septembrie 2010. Dupa doua ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)