avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept de somaj

am lucrat 25 ani in Romtelecom,de unde am inchis CIM la 1 martie 2010 cu acordul ambelor parti (55).M-am angajat la o firma particulara ptr.o perioada determinata,respectiv 6 luni dar acum dupa 3 saptamani firma avand probleme am fost anuntata ca de la 1 mai se va inchide .Tinand cont ca ultima luna lucrata se incheie din vina angajatorului pot beneficia de ajutor de somaj chiar daca a fost doar 1 luna?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 5 Mai 2010
da puteti beneficia de somaj - stagiul de cotizare este de minim 12 luni in ultimele 24
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati topicurile deschise folosind butonul "raspunde", nu sa postati altele noi in legatura cu aceeasi problema. Multumesc!

Gabriela Pintea

dana-100 a scris:
lucrez la o firma mica cu perioada determinata respectiv 1 luna.nu stiu ce experienta au si de aceea va rog sa-mi raspundeti in mod legal cu ce litera trebuie incheiat CIM pentru a beneficia de ajutor de somaj?nu exista probleme deosebite gen abateri disciplinare,obligatii reciproce neonorate etc.vreau doar sa supraveghez inciderea CIM ptr.a nu fi plimbata ulterior.mentionez ca intrunesc obligativitatea de a avea lucrate 12 luni din ultimele 24.
va multumesc!
aveti dreptate,scuze!
1. Cele doua mesaje ale dvs. sunt contradictorii: unul spune ca aveti CIM pe perioada determinata de 6 luni iar celalalt spune ca aveti CIMpe perioada determinata de o luna (!?).
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM sa se faca din motive neimputabile dvs. Aceste motive pot fi: incetarea de drept (la termen) a CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) sau concedierea prin desfiintarea postului ocupat de dvs. (art.65 din Codul muncii).
3. Chiar daca ati avut CIM pe perioada determinata de 6 luni angajatorul va poate concedia inainte de expirarea termenului prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pt.salariat angajat cu cim perioada determinata luiza moldovan luiza moldovan buna ziua, in cazul unui salariat angajat cu CIM pe perioada determinata,am urmatoare a intrebare: in cazul in care se desfiinteaza postul inainte de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj zahria zahria in luna martie mi se termina indemnizatia de crestere copil, am 4 ani si 6 luni pe cartea de munca neintrerupti , pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)