avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

in luna martie mi se termina indemnizatia de crestere copil, am 4 ani si 6 luni pe cartea de munca neintrerupti , pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 3 Martie 2011
Buna ziua !
Da , puteti beneficia de indemnizatie de somaj , cu conditia incetarii CIM din motive neimputabile (daca e cazul) ...
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: in data de 25 februarie 2011 am demisionat (nu din placere, ci obligata de sef) de la firma unde am lucrat continuu 7 ani. Stiu ca nu pot beneficia de somaj in aceste conditii. Cineva mi-a sugerat ca as putea sa ma angajez pentru o luna la firma unui prieten, apoi sa-mi restructureze postul (art 65). Am tot citit pe forum, dar n-am gasit niciun raspuns care sa ma lumineze. As putea astfel sa beneficiez de somaj?
Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs prompt.
As mai avea o intrebare: daca ma voi angaja pt o luna, apoi mi se restructureaza postul (art 65) trebuie musai sa efectuez perioada de preaviz de 3o zile? Mentionez ca n-as vrea sa lucrez decat o luna, pt ca imi voi plati singura contributiile catre Stat.
1. Da, trebuie respectata procedura legala cu acordarea de preaviz.
2. Dar puteti incheia un CIM pe perioada determinata de o luna de zile si la incetarea lui de drept (art.56j din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez dar vreau si ajutor de somaj DannielaZ DannielaZ Lucrez de 3 ani, continuu si vreau sa-mi dau demisia. Pur si simplu, vreau pauza o vreme. Am citit foarte mult pe acest forum si am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj stroe_iuliana stroe_iuliana se acorda somaj la un contract pe perioda nedeterminata ? (vezi toată discuția)