avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj

se acorda somaj la un contract pe perioda nedeterminata ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 27 Ianuarie 2012
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti conditiile:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs. (indiferent ca este pe perioada determinata sau nedeterminata);
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
ce conditii trebuiesc indeplinite sa intri din ccc direct in somaj trebuie sa fiid emis de la lucrul sau iti poti da demisia?
1. Nu se poate intra direct din CCC in somaj.

2. - Inainte de terminarea CCC faceti cerere catre angajator sa va inceteze suspendarea CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Daca angajatorul a desfiinta sau va desfiinta locul dvs. de munca atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Concedierea inseamna sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare perioada in care veti merge la serviciu in program normal de lucru.
- Angajatorul poate renunta la prezenta dvs. la lucru in perioada de preaviz dar trebuie sa va ponteze si sa va plateasca.

3. daca demisionati nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. Din CCC m-am reantors la serviciu, apoi am fost in concediu fara plata 8 zile.In aceste zile in locul meu la serviciu a pus pe altcineva, care a ... (vezi toată discuția)