avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa demisionez dar vreau si ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa demisionez dar vreau si ajutor de somaj

Lucrez de 3 ani, continuu si vreau sa-mi dau demisia. Pur si simplu, vreau pauza o vreme.
Am citit foarte mult pe acest forum si am inteles ca daca demisionez nu iau somaj.
Daca imi dau demisia, ma angajez la firma unui amic, pe acelasi post, imediat dupa demisie si dupa 2 saptamani, amicul desfiinteaza postul, sau ma concediaza.(gasim o metoda sa nu am in viitor probleme) caz pot primi somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 5 Decembrie 2010
Vorbiti cu "amicul" sa va faca CIM pe perioada determinata de o luna si la incetarea de drept a CIM (art.56j din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj zahria zahria in luna martie mi se termina indemnizatia de crestere copil, am 4 ani si 6 luni pe cartea de munca neintrerupti , pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia. pot beneficia de somaj? 24mirela 24mirela vreau sa stiu daca am dreptul la somaj. mi-am dat demisia de la locul de munca ,unde am lucrat din iulie 2008 si pana pe 1 mai 2011.:):) (vezi toată discuția)
Posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj alinacp alinacp Am fost concediata de la vechiul loc de munca pe baza art. 65 din Codul Muncii si am primit somaj pentru o perioada de de 3 luni. Ulterior mi-am gasit un nou ... (vezi toată discuția)