avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj

Am fost concediata de la vechiul loc de munca pe baza art. 65 din Codul Muncii si am primit somaj pentru o perioada de de 3 luni. Ulterior mi-am gasit un nou loc de munca, iar angajatorul a inregistrat o conventie cu statul pentru ca a angajat un somer si are beneficiile prevazute de lege, iar eu primesc in continuare 30% din valarea initiala a somajului. Cum pot sa imi inchei contractul de munca cu acest angajator (care din cate stiu eu nu ma poate concedia pentru o perioada se 2 ani) si sa beneficiez din nou de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:00, 30 Noiembrie 2009
nu aveti aceasta posibilitate care v-ar avantaja, angajatorul daca va desface contractul de munca returneaza subventia primita. nu returneaza nimic daca inaintati d-voastra demisia
pe baza carui art. poate sa imi desfaca contractul de munca ca sa nu am probleme pe viitor?
Eu am afirmat altceva : nu are nici un interes a va desface contractul de munca fiindca pierde f mult , asa ca daca nu va dati demisia d-voastra totul e ok .
Problema este ca angajatorul doreste sa isi schimbe obiectul de activitate iar eu nu mai am astfel posibilitatea sa imi desfasor activitatea. Ca urmare contractul meu de munca trebuie sa inceteze dar eu nu vreau sa imi dau demisia. Cum pot sa procedez? M-a amenintat ca ma va trece in concediu fara salar...
si daca va trece in concediu fara salar va merge vechimea in continuare, iar concediu fara salar e o luna asa ca tot dvs aveti de castigat, eu zic deocamdata nu va dati demisia, nu faceti greseala, pana isi schimba si obiectul de activitate cine stie ce se mai poate face:)

Alte discuții în legătură

Explicatie pt. a intra in somaj lylyanyta lylyanyta In ianuarie imi inceteaza concediul de crestere copil si as vrea sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi ce am eu de facut pentru a intra in somaj si de ce ... (vezi toată discuția)
Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez cue cue Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e ... (vezi toată discuția)
Demisie obligata? esthera esthera se poate ca presedintele unei asociatii unde sunt angajata sa ma oblige sa demisionez sau sa desfaca CIM cu acordul partilor daca eu nu vreau sa demisionez? ... (vezi toată discuția)