avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj

Am fost concediata de la vechiul loc de munca pe baza art. 65 din Codul Muncii si am primit somaj pentru o perioada de de 3 luni. Ulterior mi-am gasit un nou loc de munca, iar angajatorul a inregistrat o conventie cu statul pentru ca a angajat un somer si are beneficiile prevazute de lege, iar eu primesc in continuare 30% din valarea initiala a somajului. Cum pot sa imi inchei contractul de munca cu acest angajator (care din cate stiu eu nu ma poate concedia pentru o perioada se 2 ani) si sa beneficiez din nou de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:00, 30 Noiembrie 2009
In situatia in care isi schimba obiectul de activitate si dumneavoastra nu aveti calificarea care sa va permita sa continuati activitatea acolo, angajatorul are obligatia de a va concedia conform 65 alin 1 CM deoarece practic postul dumneavoastra se desfiinteaza. Nu are cum sa va trimita in concediu fara plata la initiativa lui (este ilegal), daca pentru o perioada de timp nu are ce sa va dea de lucru, va trimite in somaj tehnic. Oricum..... nu trebuie sa va dati demisia.
monimiron a scris:

si daca va trece in concediu fara salar va merge vechimea in continuare...

Vechimea nu "merge" in continuare daca are CFP.;)

alinacp:
1. Daca angajatorul va concediaza sau daca este de acord cu incetarea CIM cu acordul partilor el va returna banii primiti de la AJOFM pentru ca v-a angajat pe dvs., plus dobanzile si penalizarile aferente.
2. Singura varianta in care el nu va plati banii este daca dvs. demisionati.
3. pentru a primi in continuare indemnizatie de somaj trebuie sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) ceea ce nu se poate, asa cum am aratat mai sus.
4. Acum depinde si ce doriti dvs. Daca doriti neaparat sa plecati de la acest angajator atunci demisionati si apoi va angajati in alta parte cu CIM pe perioada determinata iar la incetarea CIM veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni (perioada de somaj anterioara nu intra in cele 12 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie pt. a intra in somaj lylyanyta lylyanyta In ianuarie imi inceteaza concediul de crestere copil si as vrea sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi ce am eu de facut pentru a intra in somaj si de ce ... (vezi toată discuția)
Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez cue cue Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e ... (vezi toată discuția)
Demisie obligata? esthera esthera se poate ca presedintele unei asociatii unde sunt angajata sa ma oblige sa demisionez sau sa desfaca CIM cu acordul partilor daca eu nu vreau sa demisionez? ... (vezi toată discuția)