avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Explicatie pt. a intra in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Explicatie pt. a intra in somaj

In ianuarie imi inceteaza concediul de crestere copil si as vrea sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi ce am eu de facut pentru a intra in somaj si de ce perioada de somaj beneficiez daca vechimea mea in munca este de 8 ani.
Daca imi dau eu demisia mai beneficiez de somaj?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lylyanyta , utilizator 15:16, 5 Octombrie 2009
Daca va dati demisia, art. 79, nu puteti beneficia de somaj. Pentru aceasta trebuie ca angajatorul sa desfinteze postul d-voastra sau alte motive, care nu tin de persoana salariatului.
Daca va desface CIM cu art. 65 beneficiati de somaj.
Nu inteleg de ce va puneti problema de somaj daca nu se pune problema sa va concedieze.Demisia e actul dvs. unilateral de vointa pt. incetarea contractului de munca.
Pentru vechimea in munca de 8 ani beneficiati de indemnizatie de somaj timp de 9 luni.
Ati luat in calcul si perioada concediului pentru ingrijire copil?
Problema concedierii s-a pus inca de la aflarea vestii ca sunt insarcinata dar norocul meu a fost ca am si eu, ca mama, o lege care m-a protejat. Angajatorul meu mi-a sugerat ca eu sa imi dau demisia si am vrut sa stiu ca sa fac pentru a putea beneficia de somaj.Acum m-am lamurit. Va multumesc.
Am luat in calcul si concediul de crestere copil cand am spus ca am 8 ani de vechime pe cartea de munca fara intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? CAMELIADORI CAMELIADORI Buna ziua m-am intors din concediul de crestere al copilului in data de 28 dec 2010 am lucrat la ei pana in data de 15.06.2011 cand mi sa spus ca ,contractul ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu demisie si concediere csurlee csurlee Buna ziua Nu stiu ce safac ... acun de ceva timp (cateva ore) am aflat ca poate o sa fiu data afara de la firma la care lucrez. mi s-a sugerat sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil crisana crisana Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am un contract de munca din octombrie 2014,iar luna aceasta urmeaza sa nasc.concediu postnatal va fi pana ... (vezi toată discuția)