avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Am un contract de munca din octombrie 2014,iar luna aceasta urmeaza sa nasc.concediu postnatal va fi pana la mijlocul lunii august,dar nu voi beneficia de concediu de crestere a copilului,pt ca nu am avut cele 12 luni de cotizare anterioare.
Vreau sa va intreb daca cei de la firma ma pot da afara dupa acest concediu postnatal sau ma pot obliga sa imi dau demisia?Se poate suspenda contractul de munca pentru acesti 2 ani chiar daca nu beneficiez de ccc?ajuta acesti 2 ani la vechime?sau exista macar un bebeficiu in urma lor in cazul in care nu plec din firma in aceasta perioada.Mentionez ca voi ramane acasa cu copilul.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:08, 29 Iunie 2015
1. Ati mai pus intrebari pe aceasta tema si vi s-a raspuns la ele.

2. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) nu trebuie sa cotizati nimic ci numai sa aveti venituri profesionale impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

3. - Nimeni nu va poate obiga sa demisionati.
- Demisia este un act unilateral de vointa al dvs.

4. Angajatorul va poate concedia dar cu respectarea prevederilor din Codul muncii.

5. Puteti face o cerere de concediu fara plata dar trebuie sa o aprobe angajatorul.
Am inteles,dar exista vreun beneficiu daca nu mi se va desface contractul de munca?vehime la pensie de exemplu?
Perioada de concediu fara plata nu este vechime in munca si nici stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din decembrie 2010. pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? iulia.balan iulia.balan Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danieladam danieladam Buna ziua! Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Raluca177 Raluca177 Bună ziua as dori sa ma puteți lamuri si pe mn în legătură cu o problema eu am lucrat la o firma după data de 18.08.2014 pana pe data de 15.07.2015 apoi ... (vezi toată discuția)