avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua as dori sa ma puteți lamuri si pe mn în legătură cu o problema eu am lucrat la o firma după data de 18.08.2014 pana pe data de 15.07.2015 apoi mi.am dat demisia, întrebarea mea este dacă pot sa îmi plătesc eu singura cotizațiile la stat de pe data de când nu mai lucrez eu am aflat ca sunt însărcinată si as dori sa știu dacă as putea sa fac lucrul acesta sa îmi plătesc singura de când mi.am dat demisia pana când nasc dacă as putea sa iau indemnizația bineînțeles dacă merge sa fac asta va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 7 Septembrie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Deci chiar daca ati plati aceste contributii nu va ajuta la a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

3. Dupa ce ati demisionat ce statut ati avut?
Raluca177 a scris:
După data de 15.07.2015 nu am mai lucrat nicăieri adică casnica

1. In aceasta situatie nu puteti benfeicia de CCC si indemnizatie.

2. Incercati sa incheiati un contract individual de munca retroactiv sau o contract civil de prestari servicii (incepand cu luna august 2015).
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Raluca177 a scris:
Am înțeles ideea este sa găsesc o firma sa îmi facă un contract din luna august,eu am luat ultimii bani pe luna august pt ca atunci mi.au făcut lichidarea deci sa înțeleg ca eu pe luna iulie am un venit doar luna august este cu probleme acum o sa ma interesez dacă pot sa rezolv cu un contract din luna august la alta firma va multumesc

Ati inteles bine!
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil OnixS OnixS Buna ziua, sunt o viitoare mamica singura ,mai exact sunt in a 6 luna de sarcina urmeaza sa nasc in august 2013 :) ...in ultimul an de munca adica din luna ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil zenitnove zenitnove pot sa imi achit din mana....clele 2 luni care imi lipsesc pentru a beneficia de concediu de ingrijirea copilului? (vezi toată discuția)