Buna ziua, sunt o viitoare mamica singura ,mai exact sunt in a 6 luna de sarcina urmeaza sa nasc in august 2013 :) ...in ultimul an de munca adica din luna iunie 2012 si pana in prezent am cotizat doar 3 luni ....dupa care am intrat in concediu fara plata 7 luni :(... din martie 2013 am inceput iar sa platesc(din cat am inteles eu trebuie sa ai cotizat fara intrerupere 12 luni).......ce pot sa fac in cauz meu?.....am posibilitatea de a primi indemizatie?.....ce ajutor pot sa primesc?
Va multumesc!
1. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. - Daca veti naste in august atunci cele 12 luni eligibile sunt septembrie 2012 - august 2013.
- Daca in aceasta perioada aveti cel putin o luna intreaga (de la 1 la 31) de concediu fara plata nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC, veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii.
- Daca stiati ca sunteti sau veti fi gravida nu trebuia sa mai intrati in concediu fara plata.
Concediul prenatal
Suba123
sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)