avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal

sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 iulie 2012 si am asteptat sa imi gasesc de munca si mi-am gasit ca ajutor de bucatar si contractul l-am semnat pe 25 octombrie,mentionez ca o luna m-a tinut in proba. acum am 31 de saptamani,am intrebat la indemnizatie si sotul va putea beneficia,dar intrebarea mea este: eu pot beneficia de concediul prenatal si cel postnatal? pentru ca vreau sa imi depun actele daca pot,daca nu ce ma sfatuiti sa fac. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 7 Iunie 2013
1. Puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare intrarii in concediu de maternitate.
- Indmnizatia pentru concediul de maternitate se poate acorda si daca aveti minim o luna lucrata in cele 12 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate.
problema este d-nul Avocat,ca cei de la indemnizatie mi-au spus ca nu pot si numai sotul poate. eu am carte de munca din 2009 si pana in 2012 iulie am lucrat neintrerupt nici o zi si apoi 3 luni nu am avut de lucru si cum v-am spus,contractul il am semnat din 25 octombrie dici ar fi 4 luni nelucrate si la nici o luna am ramas gravida.
1. In mesajul meu anterior v-am raspuns numai in legatura cu concediul de maternitate deoarece asta ati intrebat.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioada asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Daca veti naste in august cele 12 luni eligibile sunt septembrie 2012 - august 2013.
- Ori dvs. aveti luna septembrie neacoperita cu venituri.

4. - Daca veti naste in septembrie atunci cele 12 luni eligibile sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.
- In aceasta situatie veti putea beneifica de CCC si indemnizatia aferenta.

5. Daca sotul indeplineste conditiile poate beneficia el de CCC si indemnizatia corespunzatoare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate 00Monica42 00Monica42 Am o nelamurire cu privire la indemnizatia de maternitate. Eu urmeaza sa nasc in luna August 2016. Din 01.01.2015 pana la 30.09.2015. am lucrat la banca. Din ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate bulimargiulia bulimargiulia buna ziua,as avea si eu o intrebare despre concediul de maternitate....sunt insarcinata si treb sa nasc prin septembrie,eu sunt angajata la o firma,din luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)