avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

buna ziua,as avea si eu o intrebare despre concediul de maternitate....sunt insarcinata si treb sa nasc prin septembrie,eu sunt angajata la o firma,din luna iunie 2012,si am muncit avand venituri pana in luna februarie....dupa firma m,a bagat in concediu fara plata fiind si in acest moment in concediu fara plata,pt ca nu aveau de munca,as vrea sa stiu daca mai am dreptul la concediu de maternitate platit ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 24 Mai 2013
1. Aveti dreptul la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca in ultimele 12 luni aveti cel puitin o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM).

2. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.
- Daca in aceste 12 luni aveti mai multe luni de concediu fara plata (CFP) nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Cand nu mai era de lucru trebuia sa va concedieze si sa benficiati de indemnizatie de somaj.

5. Dar cum v-a trimis in CFP? Nu putea decat daca faceati dvs. cerere pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani? Cris7a Cris7a Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Suba123 Suba123 sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)