buna ziua,as avea si eu o intrebare despre concediul de maternitate....sunt insarcinata si treb sa nasc prin septembrie,eu sunt angajata la o firma,din luna iunie 2012,si am muncit avand venituri pana in luna februarie....dupa firma m,a bagat in concediu fara plata fiind si in acest moment in concediu fara plata,pt ca nu aveau de munca,as vrea sa stiu daca mai am dreptul la concediu de maternitate platit ?va multumesc
1. Aveti dreptul la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca in ultimele 12 luni aveti cel puitin o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM).
2. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. - Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.
- Daca in aceste 12 luni aveti mai multe luni de concediu fara plata (CFP) nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
4. Cand nu mai era de lucru trebuia sa va concedieze si sa benficiati de indemnizatie de somaj.
5. Dar cum v-a trimis in CFP? Nu putea decat daca faceati dvs. cerere pentru asta.
Concediul prenatal
Suba123
sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)