avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare mostenire

1. Parintii tatalui meu au murit cand el era foarte mic si a fost lasat in grija matusii de pe mama. Matusa a adoptat-o pe sora cea mai mare dintre fratii tatalui meu (5 frati).
Matusa a lasat testament pentru terenurile pe care le detinea pentru fiecare copil in parte. Problema e ca sora cea mare a rupt testamentul si s-a pus stapanire pe tot pamantul. Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a recupera terenul si daca sunt sanse? Mentionez ca testamentul a fost facut inainte de 1989 in trei exemplare si nu stiu unde sa ma adresez sa obtin o copie conforma cu originalul.

2. Am spus la inceput ca parintii tatalui meu au murit cand inca el era mic. Bunicul detinea pamant cand s-a recasatorit a doua oara. La scurt timp bunicul a murit si a ramas doar bunica vitrega. Aceasta a vandut tot pamantul si s-a mutat la o sora de a ei unde a murit la scurt timp. Avea dreptul sa vanda tot ? Ce pasi trebuie sa urmez ca sa revendic partea tatalui si pe cine trebuie sa dau in judecata? Mentionez ca tatal meu este in viata iar bunica vitrega nu are copii. Si avand in vedere ca terenul a fost vandut ce sanse sunt?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:36, 19 Aprilie 2010
Daca testamentul a fost autentic te poti interesa la notarii din zona unde a locuit matusa ta . Daca ai datele de identificare ale acesteia poti sa gasesti un exemplar al testamentului la unul dintre acesti notari. Cat despre cealalta problema ia legatura cu un avocat pentru a studia documentele care se mai gasesc . Doara poti primi un ras aspuns pertinent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
daca testamentul a fost autentic, va puteti adresa cu o cerere la camera notarilor publici, pt. a obtine un duplicat de pe acesta .
daca insa este vorba despre un testament olograf, nu prea puteti dovedi existenta acestui testament :sorry:

la succesiunea bunicului, aveau vocatie succesorala descendentii acestuia , nu numai sotia sa . tatal dvs. fiind minor , putea accepta succesiunea sub beneficu de inventar .
solutii sunt , va trebui sa va adresati unui avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Mi se cere insistent certificatul de deces al tatălui meu, în vederea dezbaterii succesiunii după bunicul. ce se poate întâmpla rău dacă îl dau? BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua. Va rog frumos sa aveti rabdare cu problema mea. Ma numesc Claudiu, am 20 de ani, la varsta de 2 ani mi-a murit tatal, am certificatul lui de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,o matusa (sora tatalui) ingrijita de ambii parinti ... Dreptate1 Dreptate1 Buna ziua,o matusa (sora tatalui) ingrijita de ambii parinti a lasat cu testament un teren parintilor. Un parinte a decedat iar din cei patru copii, unul a ... (vezi toată discuția)