avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu bancile

acum doi ani am achizitionat un dormitor de la un magazin,a fost platit prin banca in valoare de 2200ron..am platit o perioada dupa care nu am mai reusit sa platesc.contractul a expirat si trebuie sa platesc in doua rate suma de 2000 ron..am un teren pe care as vrea sa-l trec pe numele meu.daca nu reusesc sa plates ,ce se va intimpl?imi vor lua terenul?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:16, 17 Aprilie 2010
Buna ziua !
Daca aveti venituri din salariu vi se va retine din acestea (se va pune proprire) . Daca aveti giranti banca se va indrepta spre recuperera sumelor de la acestia . Abia dupa aceea se va proceda la identificarea si valorificarea bunurilor detinute de dvs.
De preferat ar fi sa nu va mariti averea personala momentan.
Este normal ca banca ce a credidat acel contract pentru dormitor sa incerce sa-si recupereze debitul.
Daca dovediti ca nu puteti fi solvabila, neavand bunuri mobile si imobile (case, terenuri) pe numele dv, banca se va limita la retinerea a 1/3 din veniturile dv. daca aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Executare silita aleszia aleszia Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)