avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... documente de identitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

documente de identitate

buna ziua
in urma cu cateva zile eram prin oras cu masina si am fost oprit de un agent.am prezentat permisul,asigurarea si talonul dar nu aveam buletinul la mine! pt asta am incasat o amenda de 120 ron! intrebarea mea este: avea dreptul sa ma amendeze? nu era de ajuns permisul de conducere pt ca si el are poza mea pe el!!! mi se pare o prostie sa dai o amenda pt asa ceva! ms
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:27, 19 Aprilie 2010
Nu este deajuns permisul, care poate avea o adresa de acum en... ani, iar pe buletin ai adresa de acum.
Daca politistul te va amenda, va trece adresa din buletin, nu din permis.
In concluzie, ca sofer trebuie sa ai si CI la tine.
Poti ataca PV de contraventie, pentru alte fapte, nu va nu l-ai avut la tine, ci pentru ca CI a fost in torpedou, care s-a blocat, l-ai desfacut dar deja organul redactase PV, etc...
~ Conținut șters la cerere ~
Amenda ca v-a fost aplicata este corecta si legala,existand in acest sens prevederi stipulate expres in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pentru 6 luni!'' valy1234 valy1234 Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta bazna bazna buna seara .am fost oprit in trafic si controlat :( nu am avut rovinieta platita si am primit amenda si mi-a fost retinut talonul.unde trebuie sa ma duc si ce ... (vezi toată discuția)
nu am avut la mine buletinul si permisul cand am anuntat ... Eusebiu64 Eusebiu64 Buna ziua! Nu am avut la mine buletinul si permisul cand am anuntat un eveniment rutier la politie, dar am recunoscut ca am parcurs 200 m cu masina, actele ... (vezi toată discuția)