avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovinieta

buna seara .am fost oprit in trafic si controlat :( nu am avut rovinieta platita si am primit amenda si mi-a fost retinut talonul.unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa platesc pentru a imi recupera talonul masinii .va multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 02:08, 26 Noiembrie 2010
Platiti amenda care v-a fost aplicata,cumparati o rovinieta si apoi cu chitanta de plata amenzii si cu rovinieta,mergeti la politia rutiera de domiciliu pentru a vi se restitui certificatul de inmatriculare.
Urmeaza sa depuneti copie de pe chitanta de plata a amenzii la sediul politiei
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
buna seara, ma numesc Sebi. Am si eu o problema. Am fost oprit pe 25-11-2010 la ora 17 si ceva la intrare in localitatea Sag(Timis) de un agent de politie. Motivul initial a fost depasire limitei de viteza. Am fost inregistrat de radar cu 68km/h. Mi-au fost cerute actele , i-am inmanat agentului actele dar nu gaseam copia dupa rovinieta. Masina in care eram ,era masina de servici, dar nu era masina mea (a unui coleg), deci nu stiam exact pe unde sunt toate actele, mai ales ca aveam alte zeci de hartii pe bord in torpedou si mai stiu eu pe unde. Am tot cautat si cautat, pana cand am gasit o copie dupa o chitanta de rovinieta, i-am inmanat-o agentului iar dansul imi spune ca asta nu este buna, ca nu e valabila, e expirata de la inceputul lunii a 11-a. Eu m-am uitat pe ea , dar nu am inteles mare lucuru , fiind bagate pe copia acesta toate masinile de pe firma , undeva la 20 si .m bagat-o la loc apoi am continuat sa caut,dar nu am gasit alta.Sunt si nou la firma si n-am mai vazut pana atunci o copie dupa rovinieta. L-am sunat pe colgul meu , care lucra de obicei pe masina cu pricina si mi-a spus ca e imposibil sa nu fie pt ca el a prezentat-o la control cu 2 saptamani in urma, deci e ok. Politistul a zis ca daca nu o gasesc , trece in procesul verbal pe langa depasire vitezei cu 18km si ca nu am prezentat rovinieta. Am zis , asta este alta copie nu gasesc.
Mi-a dat amenda 480 ron din care 120 pt viteza si 360 pt rovinieta. Cand am ajuns la firma mi-a aratat colegul meu ca defapt rovinieta era ok.
Ce pot eu sa fac pt a anula aceasta amenda pt rovinieta. Cu mine mai era un coleg, care a vazut cand am inmanat rovinieta agentului de politie.

Partea cu rovinieta e incadrata pe PV la art 101/1/18 din OUG 195/02R. Din cate am mai citit pe aici, nici nu este bine incadrata amenda.

Va rog , daca se poate sa ma ajutati. Ideea e ca eu oricum vreau sa o contest.

PS: in PV sunt greseli gramaticale , gen: nu avea asupra "s-a" de doua ori, in loc de "rovinieta " a scris "rovineta"
Faci contestatie la judecatorie ,Problema e ca la Judetul Timis.Pui pe coleg martor ca sa spuna ca tu i-ai dat actele respectiv rovinieta.
intre timp cauta greseli de genul litere lipsa in nume in cnp in numar permis in numar auto etc.

Ia si citeste ca sa vezi pentru ce ti-a dat amenda aici [ link extern ]

si aici legea care te ajuta sa dai in judecata si sa vezi ce greseli trebuie sa cauti vezi art 16
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru radar lovasz lovasz in data de 08.03.2010 ma deplasam cu autoturismul pe dn1 spre Cluj in localitatea Valcele am fost tras pe dreapta. A a venit agentul s-o prezentet mi-o adus la ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda rovinieta zso1993 zso1993 Buna ziua. In data de 22.11.2017 am trecut prin fata unei camere de rovinieta amplasata la granita dintre RO-HU, unde am fost oprit de catre un agent al CNADR ... (vezi toată discuția)
Rovinieta marian_cmj marian_cmj Buna ziua am si eu o intrebare : Poate sa ma amendeze un politist de la Politia rurala de rovinieta Am fost oprit de un agent si dupa ce l am intrebat dc ... (vezi toată discuția)