avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru radar

in data de 08.03.2010 ma deplasam cu autoturismul pe dn1 spre Cluj in localitatea Valcele am fost tras pe dreapta. A a venit agentul s-o prezentet mi-o adus la cunostinta ca am depasit limita de viteza legala cu 25 km/h fapt ce aduce sanctionarea cu 3 puncte si 240 lei amenda. Dupa ce se intoarce la masina unde colegul acestuia imi scrie PV am observat in oglinda retrovizoara agentul care m-o oprit pe mine sare din masina pentru a opri o alta masina dar spre surprinderea mea cand masina se apropie de agent acesta ii face semn sa isi continue drumul. fapt ce m-o inervat si am refuzat sa semnez PV. intrebarea mea este pot obtine anularea PV de constatare pe motiv ca nu a oprit toate masinile ce depaseau viteza maxima admisa?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:43, 16 Martie 2010
Exclusa varianta propusa de dvs. , nu aveti nicio acoperire ..... si deci nicio sansa pt acest motiv . Puteti insa sa contestati in instanta provesul-verbal de contraventie intocmit pt. vicii de forma (in eventualitatea ca exista) , altfel.... platiti amenda . Si.... circulati regulamentar .... :stunned:
Motivatia dvs nu constutuie baza legala care sa conduca la contestarea PV
Este o veche hiba a noastra,aceea de a ne uita la "capra vecinului".
Din punct de vedere legal,motivul invocat de dvs,fara suparare,nu este un motiv legal,ci unul pueril
va pot trimite o copie a procesului verbal si sa imi comunicati daca se poate obtine anularea acestuia sau daca acesta este considerat nul pe motiv ca.....
trimiteti copia p-vb. pe privat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar radu587 radu587 Buna, Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie stefan_72 stefan_72 Un prieten a fost oprit de cei de la Comp.Nat.de Autostrazi si Drumuri pe DN1 cu o masina de 6500 kg si a fost amendat cu 2000 lei pe motiv ca pe DN1 ... (vezi toată discuția)
Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte la el eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va povestesc urmatoarea intamplare si sa va cer un sfat. Tranzitam cu sotul meu o localitate din Jud. Sibiu unde limita de viteza este ... (vezi toată discuția)