avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu notarial ptr mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu notarial ptr mostenire

as vrea sa stiu va rog cam care este suma pe care trebuie sa o platesc notarului pentru actele de succesiune pe o casa cu terenul aferent si teren extravilan
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:13, 18 Aprilie 2010
Onorariul notarului se calculeaza procentual raportat la valoarea masei succesorale. Numai notarul va poate spune dupa ce , in prealabil, va vedea care sunt preturile de grila pentru imobilele ce alcatuiesc masa succesorala!
:luck:
va multumesc
Daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deschiderea succesiunii ( data decesului ) nu mai platiti si impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaelllatya mihaelllatya Cam la cat pot ajunge cheltuielile in cazul unei succesiuni? Sau in functie de ce anume se poate estima o cifra ? (vezi toată discuția)
Taxe pt succesiune Maria1952 Maria1952 buna ziua, ma intereseaza sa stiu care sunt costurile (taxe notar, taxe pt imobil, sau ce alte taxe se mai percep), pt deschiderea unei succesiunie mentionez ... (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)