avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 si respectiv 4 ani,si stam intr-un apartament cu 2 camere care este pe numele sotului.doresc ca cei doi copilasi sa ramana cu mine.va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai explicit ca sa pot intelege ce am de facut.va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:31, 17 Aprilie 2010
in conditiile prezentate, eu cred ca aveti sanse mari sa obtineti copiii...
Va trebui sa introduceti o actiune de divort la judecatoria in raza careia aveti domiciliul comun, actiune care se timbreaza cu 39.00 lei si un timbru jud. de 0,30 lei.Actiunea va trebui sa cuprinda capatul de cerere privind divortul care poate fi desfacut din culpa exclusiva a sotului dvs., incredintarea minorilor catre dvs., stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestora , pensie pe care o puteti solicita fie la venitul minim pe ecomomie , fie la venitul realizat de catre parat, cuantumul acesteia fiind 16,5 % pentru fiecare minor., pensie care va fi stabilita de la data introducerii actiunii si pana la majoratul lor,apoi reluarea numelui avut de catre dvs. inainte de casatorie si daca doriti si obligarea la cheltuieli de judecata.
Probe:inscrisuri,martori, ancheta sociala.
In ceea ce priveste partajul daca apartamentul este cumparat inainte de casatoria dvs. este bunul sau propriu, daca insa este cumparat in timpul casatoriei este bun comun chiar daca este doar pe numele sotului dvs.
In functie de aceste date veti stii daca aveti de partajat imobilul sau nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)