avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA SERVITUTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA SERVITUTE

AM O CASA LA TARA CU O SUPRAFATA DE TEREN DE 2000 MP DIN CARE EU PE ACTE AM DOAR 1000MP IAR CELALTI 1000MP APARTIN ALTTCUIVA.IAM CREAT ACCES LA TEREN PE LANGA CASA DE 3M CA PE ACOLO AM AVUT LOC DAR RESPECTIVUL NU VREA PE ACOLO ,AR VREA SA DEMOLEZ O ANEXA GOSPODAREASCA CARE ESTE SI EA INTABULATA . INTREBAREA MEA ESTE: ACEL CETATEAN POATE CERE DRUM PE UNDE DORESTE EL? MENTIONEZ CA EU INTRE TIMP AM VANDUT ACEA CASA CU TOT CU ANEXA SI CU SUPRAFATA DE TEREN DE 1000MP
Cel mai recent răspuns: g80 , utilizator 17:25, 19 Aprilie 2010
El poate solicita orice... important este ceea ce obtine...
Daca se dovedeste ca are iesire la calea publica, parerea mea este ca nu are castig de cauza
MOMENTAN NU ARE IESIRE DAR INTENTIONEZ SA O FAC EU CU TOATE CA EU AM VANDUT SI AM CONTACT DE VANZARE CUMPARARE.IN SCHITA CADASTRALA REIESE CALEA DE ACCES PE LANGA CASA.
1. Va rog sa nu mai scrieti cu litere mari. E contrar regulamentului si e dificil de citit.

2. Eu nu pricep ce mai vreti sa faceti dvs. pe proprietatea altuia? Ati spus ca ati vandut (cu act autentic? ...o fi doar o promisiune de vanzare/antecontract?).

3. Spuneti ca vecinul are deja o cale de acces figurata in schita cadastrala a proprietatii dvs. (fostei dvs. proprietati, daca ziceti ca ati vandut-o). Cum s-a ajuns la aceasta cale de acces figurata in schita? Ati incheiat un act cu vecinul? A mai existat un proces?

4. Calea de acces/trecerea se alege prin locul ce ar pricinui o mai putina paguba aceluia pe al carui loc urmeaza a fi deschisa (art. 618 c. civ.).

Mai cu seama daca vecinul (fostul dvs. vecin) are deja o cale de acces, nu cred ca poate sa-i darame celui pe terenul caruia trece vreo juma' de casa/sau chiar vreo anexa doar pentru ca asa i s-a nazarit lui ca ar putea sa treaca prin alta parte. (pe de-a curmezisul curtii, eventual X-(
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
romascanu, moderator
am vandut, detin contract de vanzare cumparare dar primarul comunei imi promite ca imi va anula contractul de vanzare cumparare pe motiv ca nu am facut eu cale de acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Rectificare suprafete teren si constructii imobil mostenit gorangersgogo gorangersgogo Buna ziua! Am mostenit un imobil compus din teren, casa si anexe gospodaresti. La semnarea succesiunii, mi s-a adus la cunostinta de catre notar faptul ca, pe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune teren cumparat laura75 laura75 Buna ziua, am o problema cu un teren cumparat in suprafata de 990mp, cand am avut prima discutie cu vanzatorul, am cerut copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)