avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori? viol?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori? viol?!

De curand un bun prieten a avut gresita inspiratie sa intretina acte sexuale cu o minora...acesta are varsta de 18 ani...iar ea 16! La o luna dupa comiterea actului sexual...parintii fetei au aflat...au alarmat inclusiv conducerea scolii...politia de proximitate...si fata a fost nevoia sa se mute in alt liceu! intrebarea este: din punct de vedere juridic baiatul poate suferii vreo pedeapsa...?!Atata timp cat fata a fost de accord cu actul sexual...si a si declarat acest lucru...! Intreb acest lucru deoarece politistul de proximitate l'a amenintat pe baiat cu un dosar penal...fapt ce il ingrijoreaza in vederea obtinerii unei slujbe in cadrul m.a.i..Si daca este posibil cateva raspunsuri clare ca sa il potoleasca pe acel ofiter cam prea plin de sine in vederea postului care il ocupa...#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 16:09, 18 Aprilie 2010
art. 198 Cod pen. incrimineaza actul sexual doar daca persoana cu care se savarseste are sub 15 ani ori daca desi are peste 15 ani faptuitorul a abuzat de o anumita calitatea a sa pentru a o convinge sa accepte. Altfel, actul sexual cu o persoana minora care are peste 15 ani nu intra sub incidenta legii penale.

"Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex între 15-18 ani, daca fapta este savârsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

Ma raliez celor afirmate de distinsul maestru Gazdovici ,la care mai adaug ca daca persoana cu care a intretinut raporturi intime minora nu i-a facut promisiuni de a o cere in casatorie si daca aceste raporturi intime,nu s-au petrecut in prezenta altor minori,nu exista nicio problema.
Singurele probleme care pot exista sunt cele legate de tracasajul care deriva din astfel de situatii si evident ,pot exista si probleme de ordin moral
adyzzzu a scris:

De curand un bun prieten a avut gresita inspiratie sa intretina acte sexuale cu o minora...acesta are varsta de 18 ani...iar ea 16! La o luna dupa comiterea actului sexual...parintii fetei au aflat...au alarmat inclusiv conducerea scolii...politia de proximitate...si fata a fost nevoia sa se mute in alt liceu! intrebarea este: din punct de vedere juridic baiatul poate suferii vreo pedeapsa...?!Atata timp cat fata a fost de accord cu actul sexual...si a si declarat acest lucru...! Intreb acest lucru deoarece politistul de proximitate l'a amenintat pe baiat cu un dosar penal...fapt ce il ingrijoreaza in vederea obtinerii unei slujbe in cadrul m.a.i..Si daca este posibil cateva raspunsuri clare ca sa il potoleasca pe acel ofiter cam prea plin de sine in vederea postului care il ocupa...#-o

Din ce relatati nu rezulta savarsirea unei infractiuni.

avocat Claudiu Lascoschi
Asa cum aratau si colegii mei, relatarile dvs nu duc cu gandul la savarsirea vreunei infractiuni, asa ca, poate inspiratia omului nu a fost focmai "gresita" :)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepseste coruperea de minori stefyovy stefyovy am 20 ani si ubyta mea 15 daca parintii ei ma reclama la politie ce se intampla ??? (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! BMLILIANA BMLILIANA Buna. Am 17 ani si am un prieten (21ani) si sunt cu el de un an, parintii mei nu ma lasa cu el. Daca eu as vrea sa ma duk la el si parintii mei ar apela la ... (vezi toată discuția)