avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... daca pot sa ma pensionez
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

daca pot sa ma pensionez

Am varsta de 55 de ani ,si lucrez cu carte de munca din 1-08-1973 .Sunt beneficiar al legi 341/revolutionari si as dori sa stiu la ce varsta ma pot pensiona .datorita acestei legi pot iesi la pensie cu 5 ani mai devreme.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:04, 18 Aprilie 2010
Incercati sa calculati conform programului gratuit de calculare pensii LaPensie.com
Calcularea pensiilor cu acest program se face conform Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii cu modificarile ulterioare. Programul poate fi folosit GRATUIT de persoanele asigurate in acest sistem .
Pentru mai multa precizie insa va puteti adresa cu aceasta cerere direct Casei Judetene de Pensii din raza domiciliului dvs.
Ati realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 35 de ani, prin urmare puteti beneficia atat de pensie anticipata partiala cat si de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 60 de ani.

Reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani prevazuta de Legea nr. 341/2004 se aplica numai in cazul pensiei pentru limita de varsta si nu se cumuleaza cu alte reduceri prevazute de Legea nr. 19/2000.

Deci, daca sunteti barbat, puteti solicita pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 60 de ani, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 5 ani, conform prevederilor Legii nr. 341/2004.

:offtopic:

salageanvasilica a scris:
Pentru mai multa precizie insa va puteti adresa cu aceasta cerere direct Casei Judetene de Pensii din raza domiciliului dvs.

In temeiul carei prevederi legale?
In alta ordine de idei, intrebarea viza varsta standard de pensionare, nu calculul pensiei.
Asa este. Insa orice persoana interesata se poate adresa Casei Judetene de Pensii din raza domiciliului unde isi are domiciliul cu actele doveditoare in vederea clarificarii acestui aspect.
salageanvasilica a scris:
Asa este. Insa orice persoana interesata se poate adresa Casei Judetene de Pensii din raza domiciliului unde isi are domiciliul cu actele doveditoare in vederea clarificarii acestui aspect.

1. Daca va referiti la determinarea punctajului mediu anual, ca in mesajul precedent, nu exista temei legal in baza caruia sa se adreseze casei de pensii cu o astfel de cerere, prin urmare nu exista nici obligatia casei de pensii sa raspunda.
2. Daca va referiti la o cerere in vederea clarificarii aspectelor ridicate de utilizator prin intrebare, raspunsurile le poate afla si scriind in Forum.
Sau nu? :)
Eu am lucrat in domeniu deci vorbesc din practica nu din scripte

Alte discuții în legătură

Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in considerare urmatoarele date: George Dimache George Dimache Activitate desfasurata in grupa I de munca : 20 de ani si 4 luni . Activitate in grupa deosebita ( conf. avizului 3144/12.12.2001) : 4 ani si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ilie.gheorghe ilie.gheorghe Stimata d-soara(d-na) Pintea, Ma numesc Ilie Gheorghe si urmaresc de mul timp discutiile pe acest forum. Acum mi-am facut cont si vreau sa va adresez o ... (vezi toată discuția)
Somaj si indemnizatie conform legii nr. 341/2004 dobreroland dobreroland pot cumula somajul cu indemnizatia reparatorie legea 341/2004 (vezi toată discuția)