avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli combustibil - ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli combustibil - ajutor

Buna.
Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede.
Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata nimeni, dar administratorul are o masina personala cu care in fiecare zi se deplaseaza la firma cealalta cu care are contract. Daca firma face un contract de commodat si inchiriaza masina poate sa deduca cheltuielile de motorina si piese de schimb si daca nu este angajat nimeni la firma sau numai daca administratorul se angajeaza.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:30, 14 August 2010
Buna ziua,

Intrebare: Se da firma X cu y nr angajati. Profilul firmei este de vanzare aparatura. Ca sa vindem trebuie sa mergem la clienti, inclusiv Directorii de vanzari, pt ca pozitia de agent de vanzari nu exista, dar si Directorul Executiv si Directorul General merg la clienti pentru negocieri si semnari de contracte. Vreau sa stiu in conditiile in care facem foi de parcurs cu stampile de la clienti se poate deduce combustibilul pe masinile respective? Va multumesc!
Trebuie sa se faca dovada ca, in fapt, persoanele care au utilizat autoturismul pentru care se vrea deducerea cheltuielilor cu combustibilul au fost agenti de vanzari.

Din derularea discutiilor pe acest subiect cineva a propus:
- sa se faca un contract de inchirere intre cele doua firme pentru acel autoturism;
- cu conditia ca in obiectul de activitate sa aiba activitatea de inchiriere,
INTREBARE:
Firma care inchiriaza autoturismul va trebui sa se autorizeze pe OG 38/2003 privind transportul in regim de taxi si inchiriere ?
NOTA:
Inchirierea autoturismului se face fara sofer !
Pt Domnul Manea:
Si cum se poate face dovada? Prin stipulare in fisa postului, sau cum?
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
Apolodor, utilizator
Si nu numai atat: un agent de vanzari trebuie sa faca foaie de parcurs, sa ia comenzi, sa livreze marfa, etc. in functie de cum este organizata activitatea societatii. Toate acestea sunt dovezi in sprijinul faptului ca masina a fost folosita in acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto helbiz helbiz Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in ... (vezi toată discuția)