Buna.
Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede.
Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata nimeni, dar administratorul are o masina personala cu care in fiecare zi se deplaseaza la firma cealalta cu care are contract. Daca firma face un contract de commodat si inchiriaza masina poate sa deduca cheltuielile de motorina si piese de schimb si daca nu este angajat nimeni la firma sau numai daca administratorul se angajeaza.
Intrebare: Se da firma X cu y nr angajati. Profilul firmei este de vanzare aparatura. Ca sa vindem trebuie sa mergem la clienti, inclusiv Directorii de vanzari, pt ca pozitia de agent de vanzari nu exista, dar si Directorul Executiv si Directorul General merg la clienti pentru negocieri si semnari de contracte. Vreau sa stiu in conditiile in care facem foi de parcurs cu stampile de la clienti se poate deduce combustibilul pe masinile respective? Va multumesc!
Trebuie sa se faca dovada ca, in fapt, persoanele care au utilizat autoturismul pentru care se vrea deducerea cheltuielilor cu combustibilul au fost agenti de vanzari.
Din derularea discutiilor pe acest subiect cineva a propus:
- sa se faca un contract de inchirere intre cele doua firme pentru acel autoturism;
- cu conditia ca in obiectul de activitate sa aiba activitatea de inchiriere,
INTREBARE:
Firma care inchiriaza autoturismul va trebui sa se autorizeze pe OG 38/2003 privind transportul in regim de taxi si inchiriere ?
NOTA:
Inchirierea autoturismului se face fara sofer !
Si nu numai atat: un agent de vanzari trebuie sa faca foaie de parcurs, sa ia comenzi, sa livreze marfa, etc. in functie de cum este organizata activitatea societatii. Toate acestea sunt dovezi in sprijinul faptului ca masina a fost folosita in acest scop.
Contract de comodat
eo
Buna,
Am si eu o intrebare...sau mai multe :)
Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.